11 x lichaamsdelen waar wij vrouwen super trots op mogen zijn

Iedere vrouw checkt haar lichaam weleens in de spiegel, en altijd zien we wel iets dat ons niet bevalt. Zonde! Want we zijn zo mooi. Laten we afspreken dat we ons niet meer schamen voor ons lichaam, maar er juist trots op zijn. Te beginnen met de volgende lichaamsdelen.

Rollen

Elke vrouw heeft rollen wanneer ze voorover buigt, en geen een vrouw vindt dat een leuk uitzicht. Vanuit sommige hoeken zien we er nou eenmaal niet heel voordelig uit, maar gelukkig heeft elke vrouw daar last van.

Harige tenen

Als de evolutietheorie klopt dan zijn wij de kinderen van apen. En denk je dat vrouwtjesapen zich druk maken om harige tenen? Juist. De samenleving heeft een krom beeld van vrouwen in combinatie met haar, terwijl onze voorouders ermee bedekt waren. Niks om je druk over te maken dus.

Tepelhaar

Borsten zijn borsten. En geen een man (of vrouw) zal ze afwijzen omdat er wat haar op zit. Tenminste… geen echte man (of vrouw).

Lovehandles

Lovehandles zijn geweldig en heerlijk zacht. Misschien dat de modellen op de catwalk en in de film perfecte lichamen hebben, maar zelfs Kate Moss zal wanneer ze vrij is haar lovehandles lekker de ruimte willen geven.

Okselzweet

Het is geen zweet, het is transpiratie uitgescheiden door zweetklieren. Klinkt als een biologische functie toch? Waarom zou je je moeten verdedigen voor iets zo normaals als het evolutionaire proces dat ervoor zorgt dat je lichaam afkoelt. Als een persoon niet zweet geeft dat meer reden tot zorg. Ben je soms een aliën?

Cellulitis

Wat hebben jij, Kate Hudson en Beyoncé met elkaar gemeen? Juist, cellulitis. Je zult misschien opgelucht zijn om te horen dat cellulitis weinig te maken heeft met voeding, sporten of levensstijl. Het ligt voor het grootste gedeelte aan je genen of je wel of geen cellulitis hebt. Dus, relax, en heb er vrede mee.

Harige armen

Newsflash! We hebben allemaal harige armen. De een alleen wat donkerder dan de ander, dat is alles. Alleen omdat je dikker of donkerder haar hebt wil niet zeggen dat je minder vrouwelijk bent. Het wil alleen zeggen dat je het minder snel koud hebt.

Brede heupen

Dit is een cadeautje van Moeder Natuur aan een bepaalde selectie vrouwen. Wanneer je brede heupen hebt zul je een verzorgende moeder zijn (en een geweldige danseres). Brede heupen zijn ontzettend vrouwelijk en sexy, en iets dat je niet bij een plastisch chirurg kunt laten maken dus wees er trots op. Deze hips don’t lie en dat hoeven ze ook niet.

Kipfilets

Huid is huid, en het moet toch ergens naartoe. Wanneer je een BH draagt, of een strak topje of een legging, dan is het onvermijdelijk dat het vel zich ergens ophoopt. Niks aan te doen, dus niet mee zitten.

Grote of kleine tepels

Nogmaals; borsten zijn borsten. En in de kleine details is niemand geïnteresseerd. Tepels zien er op zichzelf misschien een beetje vreemd uit, maar in het grote geheel zien ze er prima uit.

Zwabberende bovenarmen

Stop met krampachtig zwaaien te voorkomen. Wat geeft het nou dat je bovenarm mee zwaait? Het kan er niet meer hetzelfde uitzien als toen je op de middelbare school zat. Sinds die tijd zijn we volwassen geworden, hebben we lekker gegeten en zijn we wat aangekomen. No big deal.

Reageer op artikel:
11 x lichaamsdelen waar wij vrouwen super trots op mogen zijn
Sluiten