Renée
Renée | LinkedIn Life 30 jul 2019

Genieten met de zachte G: Deze Licor 43 ijsjes wil je de hele zomer lang eten met de meiden

Met die heerlijke temperaturen van de afgelopen tijd wil je nog maar één ding: verkoeling zoeken. Laten wij nu de perfecte manier gevonden hebben om te genieten van de zonnestralen zonder compleet oververhit te raken. Licor 43 ijs.

Wij zijn alvast zo lief geweest om het recept voor Licor 43 ijs bij het merk op te vragen. Met liefde delen zij hoe jij zelf die heerlijke ijsjes maakt in de keuken. Snel naar de supermarkt en slijterij om de ingrediënten te halen, want je wil dit direct maken.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Recept voor Licor 43 ijs

Het ziet er zo heerlijk uit dat je bijna twijfelt of je dit wel zelf kunt maken. Maar geloof ons: ja, je kan dit. Verzamel je vriendinnen, zorg dat je alles in huis hebt en begin alvast met het recept:

Ingrediënten voor acht ijsjes:

  • 500 g vanille ijs
  • 2 el Licor 43 Orochata
  • 375 g witte chocolade
  • 2 el plantaardige olie

Licor 43: “Haal het vanille ijs uit de vriezer en laat 5 minuten staan, zodat het wat zachter wordt. Schep het ijs in een kom en klop met een elektrische mixer op lage snelheid tot het ijs zacht en luchtig is. Voeg de Licor 43 toe en klop nog even door. Schep het ijs in siliconen ijsvormpjes en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en zet op een pan met kokend water. Roer tot de chocolade gesmolten is en meng dan de olie erdoorheen. Haal van het vuur en laat afkoelen tot de chocolade op kamertemperatuur is, maar nog wel vloeibaar. Giet in een hoog glas wat breed genoeg is voor je ijsjes. Haal de ijsjes per 2 uit de vriezer.

Dip de ijsjes in de chocolade, leg op een stukje bakpapier en leg minimaal 10 minuten terug in de vriezer voor het serveren. Als je de ijsjes nog wilt decoreren moet je dit meteen na het dippen doen, want de chocolade stolt snel. Je kunt de ijsjes tot 2 weken in de vriezer bewaren.”

Nog meer heerlijke recepten met Licor 43:

Reageer op artikel:
Genieten met de zachte G: Deze Licor 43 ijsjes wil je de hele zomer lang eten met de meiden
Sluiten