Redactie
Redactie Life 3 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Is het al 5 december? Voor deze Licor 43 kruidnoten wil je heel snel de keuken induiken

Het alweer bijna 5 december, de kruidnoten liggen al weer een tijdje in de schappen van de supermarkt en je hebt er ongetwijfeld alweer heel wat op. Wij vinden de kruidnoten bijna het lekkerste aan de Sinterklaasmaand. Deze met witte chocolade én Licor 43 (!) wil je echt proberen.

Zo’n zakje kruidnoten is toch wel de lekkerste snack van de decembermaand. Chocolade, frambrozen, karamel en noem het maar op. Kruidnoten zijn er tegenwoordig in allerlei soorten smaken. Laat alles wat je vasthebt vallen, want deze kruidnoten wil je nú maken.

Psst, sla dit recept op met Pinterest.

Kruidnoten met witte chocolade en Licor 43

Op Facebook zagen wij hét recept voor deze maanden voorbij komen, namelijk kruidnoten met Licor 43. Alleen de combinatie van kruidnoten en alcohol klinkt als een snack uit je dromen. Wij delen het recept voor in de Airfryer graag met je.

Wat heb je nodig voor de kruidnoten?

250 g zelfrijzende bakmeel
125 g donkerbruine basterdsuiker
4 tl speculaaskruiden
100 g ongezouten roomboter
6 el melk
Mespuntje zout

Wat heb je nodig voor de coating?

500 gram witte chocolade
Scheutje Licor 43
300 g poedersuiker
60 ml water
Goudkleurig decoratiepoeder

Zo maak je het

Doe het bakmeel in een kom en voeg de bastardsuiker, het mespuntje zout en de speculaaskruiden toe en roer het door elkaar. Vervolgens voeg je de boter en melk aan het mengsel toe en maak er een bol deeg van.

Leg de grote bol deeg op een snijplank en verdeel de bol in vier stukken. Maak van de vier stukken kleine worstjes, snijd het in kleine stukjes en maak er balletjes van – dit worden de kruidnoten. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje aan. Bak 15 minuten op 160°C in de Airfryer.

Terwijl de kruidnoten aan het bakken zijn, smelt je de witte chocolade. Wanneer de balletjes klaar zijn, stop je ze in de gesmolten chocolade. Leg ze op bakpapier en stop ze voor 15 minuten in de vriezer.

Terwijl de kruidnoten in de vriezer liggen, meng je poedersuiker met water. Voeg er een scheutje Licor 43 aan toe. Roer het vervolgens weer door elkaar heen en doe de kruidnoten erbij. Laat je creatie drogen op bakpapier en stop ze weer voor 20 minuten in de vriezer.

Strooi tot slot de goudkleurige decoratiepoeder eroverheen. Et voilà, jouw heerlijke Licor 43 kruidnoten zijn klaar. Bekijk hieronder stap voor stap hoe dit heerlijke lekkernij gemaakt wordt. Dit wordt zeker een Sinterklaas met de meiden om nooit te vergeten.

Lees ook: Binnenkort een (online)dobbelspel met vriendinnen? Dit zijn de leukste cadeautjes onder de €5

Reageer op artikel:
Is het al 5 december? Voor deze Licor 43 kruidnoten wil je heel snel de keuken induiken
Sluiten