Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 23 mei 2018

Waarom ik er alles, maar dan ook echt álles voor over heb om een royal te zijn

‘Haha, heel erg grappig’, is wat ik vaak hoor als ik iemand vertel dat ik graag lid zou willen zijn van een koninklijke familie. Maar nee, voor mij is dit echt geen grap. Sterker nog ik droom er al jaren (weloverwogen) van om een echte royal te zijn en ik heb even de tijd genomen om dit aan jullie uit te leggen.

Al honderden keren heb ik voor mijn spiegel staan zwaaien, ingetogen en met een gebogen handje (Beatrix is de beste leermeester die er is). Mijn zilveren bestek heeft plaatsgemaakt voor gouden vorken en messen, en ik heb vaak genoeg in lunchtentjes in de P.C. Hooftstraat gezeten om exact te weten hoe je bekakt praat. Ik weet nu hoe het heurt.

Ik geil op titels (excuse the word), en als ik mezelf Hare koninklijke hoogheid Prinses William, hertogin van Cambridge, gravin van Stathearn, barones Carrickfergu (a.k.a. Kate Middleton) zou mogen noemen, zou ik mezelf echt een baas vinden. Een koninklijke naam draag ik al (mijn achternaam is Koninkx), maar dat zou ik graag nog verder in de praktijk willen brengen.

Ik wil precies dezelfde kleding als Fallon dragen, ik mis alleen nog een prins met een magisch geldpotje

Daarnaast is er nog iets wat me intrigeert: de kleding. Ik smelt weg bij het zien van de hoge kousjes die kleine prins George en zijn zusje Charlotte dragen, ik geniet van de identieke jurkjes die onze eigen prinsesjes dragen (niet zo vaak meer – janken), en ik ben stikjaloers op de mantelpakjes van prinses Charlene van Monaco.

Sinds ik in één week tijd alle afleveringen van de steengoede serie Dynasty heb gezien wil ik niets liever dan Fallon’s kledingkeuzes exact kopiëren. Ik ben al aardig op weg, alleen ontbreekt er nog wel een eindeloos geldpotje van een prins die dolgraag voor mij Chanel mantelpakjes zou willen kopen. Waar blijf je?

Prinses zijn is gewoon een prachtig en veelzijdig beroep

Nog een non-argument om géén prinses te zijn dat ik de grond in wil boren, is dat veel mensen denken dat het vreselijk zou zijn om een echte prinses te zijn. De hele dag lintjes doorknippen, nergens naartoe kunnen zonder bodyguard. Maar eerlijk, dat lijkt mij dus juist zo leuk.

Ik hoor iedereen zeggen dat Meghan Markle niks meer mag, maar uh hallo kijk eens naar wat ze daar allemaal voor terug krijgt. Een knappe prins, een hilarische schoonmoeder en een gouden bedje met duur bedlinnen.

Volg je me nog steeds niet? Niet alle prinsessen mogen zogenaamd niks meer. Kijk bijvoorbeeld naar Koningin Máxima. Ze is een bijzonder intelligente vrouw en vervult tal van functies op maatschappelijk gebied. Daarnaast ontmoet ze tientallen staatshoofden en dat lijkt mij dus een enorme eer.

Als klein meisje droom je al van jouw eigen prins op het witte paard

Last but not least, je mag trouwen met een hele knappe prins (of wat lelijker, maar het is en blijft een prins). Als klein meisje droomde ik er al van dat een prins op een wit paard met me wilde trouwen en dat we in een prachtig kasteel gingen wonen. Dreams do come true. One day.

Reageer op artikel:
Waarom ik er alles, maar dan ook echt álles voor over heb om een royal te zijn
Sluiten