Lief! Dit merk laat oma’s sjaals breien en je kunt ze nu ook ontmoeten

parool

Een muts, sjaal of trui die je allerliefste oma zelf heeft gemaakt is van onschatbare waarde. Maar er zijn ook een heleboel ouderen die niemand hebben om voor te breien. Of meiden zonder oma. Gelukkig is er Granny’s Finest, een modemerk met items die breioma’s hebben gemaakt. Hoe lief is dat?

Iets wat door oma’s is gebreid is zo fijn, dat beseften ook Jip Pulles en Niek van Hengel. Samen hebben ze een aantal jaar geleden het merk Granny’s Finest opgericht. Het merk organiseert handwerkclubs om ouderen, die soms ook best eenzaam zijn, samen te brengen. Jonge designers ontwerpen de sjaals, mutsen en kussentjes.

Het liefste is: elk item bevat een handgeschreven, persoonlijk berichtje van de oma die het heeft gemaakt. Zo kun je met haar in contact komen of haar een bedank kaartje sturen.

De breioma’s ontmoeten

Je kunt de grootmoeders nu ook in levende lijve ontmoeten. Want Granny’s Finest opent een pop-up store in Amsterdam, in de Gerard Doustraat. In de tijdelijke winkel die nog tot en met 4 december open is, is een aantal oma’s dagelijks aan het breien.