Lief nieuws! Hoe meer je met je mama om gaat, hoe langer ze leeft

Je moeder staat altijd voor je klaar. Ze zorgt voor je als je ziek bent. Stopt je eten toe als je langs komt en geeft je altijd wijze raad. Ze houdt van je, wat je ook doet. En jij houdt van haar. Hoe mooi is het dan dat jij er voor kan zorgen dat je moeder langer leeft. Ja, het enige wat je hoeft te doen is vaak bij haar langsgaan.

Uit onderzoek van de University of California blijkt dat hoe vaker je met je moeder omgaat, hoe langer ze leeft. Is dat nou even lief nieuws, op de maandagavond.

Je lieve mama kan ouder worden dankzij jou

Voor het onderzoek werden 1600 volwassenen van gemiddeld 71 jaar gevolgd. Er werd natuurlijk gekeken naar hoe gezond ze waren, maar vooral naar hoe eenzaam ze waren.

Het het bleek dat eenzame ouderen een veel hogere kans hadden om dood te gaan binnen de zes jaar dat de studie duurde. 23 procent van de eenzame deelnemers overleed binnen zes jaar. Van de mensen die iemand om zich heen hadden, stierf 14 procent.

De band met je moeder is specialer dan de band met wie dan ook. Zij heeft je groot gebracht en nu kun jij er voor zorgen dat zij oud wordt. Is dat niet een van de mooiste dingen ooit?

Misschien ben je hier ook nieuwsgierig naar: Vallen mannen echt op types als hun moeder? Eindelijk het antwoord

Reageer op artikel:
Lief nieuws! Hoe meer je met je mama om gaat, hoe langer ze leeft
Sluiten