Liefde A-Z: als je je lover Wantrouwt terwijl dat helemaal niet nodig is

Yasmine Esser 28 feb 2016 Love

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de W van Wantrouwen. Want vertrouwen is alles in een relatie, maar wat als je dat niet kunt?

Misschien kom je uit een relatie waarin je ex is vreemdgegaan. Je hart werd in duizend stukjes gebroken en je werd misselijk van de pijn. Je nieuwe lover lijkt in niets op je ex, maar toch merk je dat je hem niet helemaal vertrouwt.

Je checkt zijn telefoon

Je checkt zijn appjes. Niet alleen die van vrouwen, want wie weet heeft hij haar wel een mannennaam gegeven. Je bekijkt ook zijn sms’jes. En als je zijn e-mail leest controleer je meteen even de verzonden berichten en de prullenbak. Je overweegt ook om zijn privéberichten op Twitter, Facebook, Instagram en Linkedin te lezen, want je weet maar nooit.

Dat je niet écht redenen hebt om hem te verdenken van vreemdgaan, lijkt er niet toe te doen. Je wantrouwen wint het van de logica.

Je zoekt naar dingen die niet kloppen in zijn verhaal

Als hij vertelt hoe zijn avond met zijn vrienden was, spits jij je oren. Je luistert nauwgezet naar de volgorde van zijn verhaal. Alle details probeer je op te slaan in zijn hoofd. En als hij de volgende keer refereert naar de avond en er nu dingen anders blijken te zijn verlopen, dan vind je dat hoogst verdacht.

Maar waarschijnlijk kan jouw lief er helemaal niets aan doen dat zijn verhaal de ene keer net wat anders is. Vrouwen letten namelijk veel meer op details dan mannen. Jij kunt je een gesprek met je beste vriendin nog woord voor woord herinneren, maar hij weet alleen nog de conclusie.

Je denkt meteen dat er een ramp gaat gebeuren

Als hij met een ander meisje praat. Als hij het goed kan vinden met een vrouwelijke collega. Bij de onschuldigste dingen denk jij zeker te weten dat hij met haar het bed gaat induiken en jou zal verlaten. Maar waarom denk je dat?

Weet: je wantrouwen is nergens voor nodig

Een beetje jaloezie is gezond, maar pas op dat het je relatie niet verpest. Het belangrijkste advies is misschien wel: wees trots op jezelf en werk aan je zelfvertrouwen. Stop met aan jezelf te twijfelen. Want dat is de reden dat je denkt dat hij niet te vertrouwen is. Het ligt niet aan hem, jij vraagt je constant af of je nog wel leuk genoeg bent. Daarom: je bent leuk genoeg. Hij zal wel twee keer nadenken voor hij je laat gaan.

LEES OOK: Weer daten nadat je lover is vreemdgegaan: deze 4 dingen zul je aan jezelf merken

Reageer op artikel:
Liefde A-Z: als je je lover Wantrouwt terwijl dat helemaal niet nodig is
Sluiten