Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 8 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Liefde A-Z: de eindeloze zoektocht naar de G-spot

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de G van G-spot. Want waarom kan niemand de genotsplek vinden? Als ruim zeventig jaar duurt de zoektocht naar het weefsel waarmee je een godinnenorgasme kunt bereiken, juist, naar de G-spot. Heb je ‘m gevonden, dan ben je een lucky bastard.

De G-spot is vernoemd naar de Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg. Het is zijn schuld dat we ons allemaal het leplazerus zoeken, want hij introduceerde de G-spot in 1950. Erg harde bewijzen had hij overigens niet, hij baseerde het bestaan van de plek op zijn eigen ‘talloze’ ervaringen met bedpartners.

Sindsdien is de zoektocht naar de G-spot begonnen. En we kunnen je wel vertellen dat het echt schatzoeken is. De wetenschap is het namelijk nog steeds niet eens over deze mysterieuze genotsplek. De één beweert dat de G-spot onzin is, terwijl de ander denkt het bewijs ervoor te hebben gevonden. De meningen zijn verdeeld.

De G-spot is de achterkant van de clitoris

Eén van de huidige theorieën over de G-spot is, is dat het de achterkant van de clitoris is. Je zou dit kunnen voelen door één of twee vingers naar binnen te steken en richting de voorwand een ‘kom hier’-beweging te maken.

Je stimuleert eigenlijk de urinebuis

In het uiteinde van de plasbuis monden veel zenuwuiteinden uit. Dit is daarom een bijzonder gevoelig plekje.

De G-spot is een vrouwelijke prostaat

Volgens deze theorie is de G-spot niet een klein plekje, maar een zone die bestaat uit para-urethrale klieren, ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd, en een netwerk van zwellichamen. Wanneer je opgewonden bent, zwelt dit gebied op.

Heb je ‘m gevonden en genoten van een G-spot orgasme? Gefeliciteerd, want het is fantastisch. Een G-spot orgasme breidt zich langzaam uit door je lichaam en veroorzaakt uiteindelijk een diepere opwinding dan een orgasme via je clitoris.

Maar heb je ‘m niet ontdekt? Geen zorgen, je hebt je G-spot écht niet nodig om te genieten van seks. Er zijn een hoop andere dingen die jouw tijd tussen de lakens verrukkelijk maken….

LEES OOK: Van deze paddenstoel krijgen vrouwen spontaan een orgasme, écht waar

Reageer op artikel:
Liefde A-Z: de eindeloze zoektocht naar de G-spot
Sluiten