Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 24 feb 2016

Liefde A-Z: dit vertellen je gewoontes in de Slaapkamer je over je relatie

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de S van Slaapkamer. Want wat jij doet in je slaapkamer en hoe ‘ie er uit ziet, zegt álles over je relatie.

Je probeert graag nieuwe dingen in de slaapkamer

Tussen de lakens bedoelen we dan. Nieuwe standjes bijvoorbeeld, of dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Als je open staat voor nieuwe dingen in bed, sta je er ook voor open om nieuwe dingen te proberen buiten de slaapkamer. Je ontdekt bijvoorbeeld graag samen met je lover nieuwe plekken, in de stad waar je woont of in de wereld.

Het interieur in je slaapkamer is niet in balans

Bijvoorbeeld omdat je maar van één kant het bed in kan, of omdat – als jullie samenwonen – er alleen ruimte is voor jouw of zijn kledingkast. Alsof er bij de inrichting alleen maar rekening is gehouden met de wensen van één persoon. Als de balans zoek is in je slaapkamer betekent dit vaak ook dat in je relatie één van jullie meer macht heeft. Dat hoeft niet per se slecht te zijn, het komt vaak voor dat één iemand net wat dominanter is een relatie. Maar het is wel goed om erover na te denken. Hebben jullie vrede met de situatie, vinden jullie balans in de disbalans? Anders is het misschien tijd om dingen aan te pakken.

Je droomt over seks

Dromen zijn symbolisch. Ze helpen je om emoties te verwerken en herinneringen op te slaan. Seks in een droom staat nooit alleen voor seks. He gaat over een connectie, fysieke connectie en een mentale of emotionele connectie. Heb je seks met een vreemde in je droom? Dan kan het staan voor veranderingen in je leven die je doormaakt. Of juist dat je open staat voor nieuwe dingen in je leven.

Je wilt het licht aan tijdens de seks

Je kijkt graag naar je lover als jullie in bed liggen. Je vindt het heerlijk om zijn gretige en begeerlijke blik te zien. Alsof hij je helemaal wil verslinden. Bovendien ben jij best zelfverzekerd over je lichaam. Dat is heerlijk, want zo kun je namelijk nog meer genieten van de seks. Je maakt je niet druk over je borsten, over je billen, of over je buik die hij kan zien in het felle licht.

Je laat je remmingen los en geniet. En zo is ook de rest van je relatie: jullie voelen je op je gemak bij elkaar. Je weet dat je niet overal hetzelfde over denkt, maar je bent nooit bang om jezelf – figuurlijk – bloot te geven, omdat hij mogelijk een andere mening heeft. En dat is ontzettend fijn.

Je slaapkamer is een rommeltje

Overal kleren, verhuisdozen die nooit zijn uitgepakt, spullen waarvan je niet waar je ze eigenlijk moet laten, ja, het is een puinhoop. Helemaal niet erg, want mensen die niet van opruimen houden zijn het allerleukst tussen de lakens. Je bent niet bang om nieuwe dingen uit te proberen of om vies te worden. Het begrip ‘comfort zone’ bestaat niet in jouw slaapkamer.

Je knuffelt na de seks

Blijf je na de daad nog even in elkaars armen liggen? Dat is een heel goed teken voor je relatie. Volgens een studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Archives of Sexual Behavior, leidt kussen en knuffelen na seks tot een betere en gelukkigere relatie. Je voelt je geliefd en gewaardeerd. Moet hij natuurlijk niet meteen in slaap vallen…

LEES OOK: Liefde van A-Z: 6 x hartenpijn terwijl je dat niet verdiende

Reageer op artikel:
Liefde A-Z: dit vertellen je gewoontes in de Slaapkamer je over je relatie
Sluiten