Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 26 feb 2016

Liefde A-Z: is een Ultimatum stellen een goed idee?

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de U van Ultimatum. Want is dat nou een goed idee of niet?

Ja

Lege beloften. Dat hij gaat bellen, dat hij zijn vriendin voor je zal verlaten, dat hij zal stoppen met die nare gewoonte. Je kunt wachten tot je een ons weegt, maar een ultimatum kan duidelijkheid geven en bovendien goed zijn voor je gemoedsrust. Als hij nu weer op het laatste moment jullie afspraakje afzegt, kan hij het wel vergeten.

Weet wel, als je een ultimatum stelt, dan moet je je er ook aan houden. Lege dreigementen doen namelijk helemaal niets goeds en dan is het simpelweg manipulatie.

Nee

Want je weet nooit waarom hij de keuze voor jou heeft gemaakt. Je weet nooit of hij heeft toegegeven aan de druk van het ultimatum of dat hij het oprecht wilde. In de loop van de tijd zal hij er misschien zelf ook wel zo over gaan denken. Hij zal denken dat je hem hebt gedwongen.

Het kan je relatie beschadigen en het vertrouwen dat je had in elkaar. Van een ultimatum komt je relatie in een negatieve spiraal. En het leidt tot een machtsstrijd, want de verhoudingen zijn zoek.

Het antwoord

Het antwoord is dat er geen ‘ja’ of ‘nee’ bestaat. Het beste is om een ultimatum aan jezelf te stellen. Kun je nog leven met de situatie en hoe lang nog? Blijf dicht bij jezelf en bedenk waar je gelukkig van wordt. Dat is het enige dat telt.

LEES OOK: Liefde van A-Z: is het echt waar dat mannen alleen maar willen jagen?

Reageer op artikel:
Liefde A-Z: is een Ultimatum stellen een goed idee?
Sluiten