Liefde A-Z: Zo overleef je hoe dan ook een Lange afstandrelatie

Joke-Jiers Botma 16 feb 2016 Love

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de L van Lange Afstandrelatie. Want hoe overleef je die?

Het mooie van de liefde is dat het je overkomt. Dat je het niet kan regisseren. Maar als je de liefde van je leven dan niet in Nederland woont kan dit soms heel veel tranen opleveren maar ook veel geluk.

Tip 1: Vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen

Het is van groot belang dat jij en je lover elkaar blindelings vertrouwen. Want jullie zijn letterlijk ‘blind’ in wat een ander doet. Zorg ervoor dat je elkaar vertrouwt op elkaars woord. Ook als jullie elkaar heel lang niet zien. Geef elkaar kleine shotjes vertrouwen door elkaar af en toe bevestiging te geven. Deze kleine woorden kunnen soms een hoop onzekerheid wegnemen.

Tip 2: Communicatie is jullie geheime wapen

Jullie zien elkaar soms weken of maandenlang niet. Dit is voor niemand makkelijk, maar niet onmogelijk. Praat met elkaar over álles. Bespreek ook de dingen die er ‘niet toe doen’. Van hoe je dag was, tot wat je dwars zit, tot wat je die avond gaat eten. Dit doen namelijk ook stelletjes die wél bij elkaar in de buurt wonen. Praten, praten, praten.

Tip 3: Verstand op 0 en gaan

We begrijpen heel goed dat je veel nadenkt over hoe het allemaal moet aangezien jullie ver bij elkaar vandaan wonen. Maar vergeet soms dat verstand en emotie niet door één deur gaan. Geniet daarom van élk moment wat je wel samen bent en haal herinneringen op als hij er niet is. Niet denken maar doen. Want je houdt van hem, niet waar?

Tip 4: Prioriteiten stellen

Wil je hem opzoeken? Zorg er dan voor dat je níet al je geld uitgeeft aan die mooie jurkjes en schoenen. Stel duidelijke prioriteiten. En laat hem dat ook doen. Zo kunnen jullie alsnog zoveel mogelijk uit jullie relatie halen.

Tip 5: Een tastbare herinnering

Koop samen iets wat je jullie beide altijd bij je dragen. Bijvoorbeeld een armbandje, een sleutelhanger of iets anders tastbaars wat je aan hem doet herinneren. Dit kan zelfs een pasfoto zijn in je portemonnee die je élke dag weer ziet. Zo ben je toch nog een beetje samen en je weet dat hij precies hetzelfde denkt als hij dat armbandje om zijn pols ziet bungelen. Wedden dat jouw en zijn hart dan élke keer een sprongetje maakt?

Tip 6: Vergeet nooit dat dromen werkelijkheid kunnen worden

Ook al lijkt het soms onmogelijk, vergeet dan niet dat dromen er zijn om uit te komen. Er zijn duizenden stellen jullie voorgegaan én die zijn uiteindelijk ook nog samen. Want zoals ze zeggen: Échte liefde kent geen grenzen.

LEES OOK: 8 tekenen dat hij echt een blijvertje is

Reageer op artikel:
Liefde A-Z: Zo overleef je hoe dan ook een Lange afstandrelatie
Sluiten