Bewezen: Liefde is het beste dieet ooit

Alleen door een beetje liefde te krijgen van je naasten om je heen afvallen? Yes, het is realiteit. Uit een studie gepubliceerd in het Personal Relationships journal blijkt namelijk dat wat onze geliefden tegen ons zeggen een enorme invloed heeft op ons gewicht.

Ja, dat lees je goed. Wat jouw lover, vriendinnen en je familie tegen jou zeggen heeft een enorme invloed op dat cijfertje dat je ziet staan op de weegschaal. Als iemand tegen je zegt dat het lijkt alsof je wat extra vetjes hebt gekregen gaat dat cijfer alleen maar omhoog.

Hoe het werkt? Canadese onderzoekers van de University of Waterloo hebben een groep meisjes onderzocht. Vooraf werd hun lengte en gewicht gemeten. Daarna vroegen de onderzoekers hoe de meisjes dachten over hun lichaam. Vijf maanden later werden de meisjes weer onderzocht en werd er gevraagd of de mensen die zij lief hebben, opmerkingen hadden gemaakt over hun gewicht. Drie maanden daarna werd hun gewicht nog een keer gemeten.

Wat bleek? De meisjes die zich het meeste zorgen maakten over hun gewicht en lichaam bleken het meest beïnvloedbaar voor opmerkingen van hun naasten. Als ze een positieve opmerking kregen dan nam het getal op de weegschaal af. Als ze echter negatieve opmerkingen kregen kwamen ze juist aan.

Kortom, vraag aan de mensen om je heen om vaak complimentjes te maken over je gewicht of lichaam want zoals je hebt gelezen gaat dat je helpen om af te vallen. Yayy, was gewicht verliezen ooit wel eens zo makkelijk?! En mocht er ooit nog iemand tegen je zeggen dat je net iets te dik bent, of dat je bent aangekomen zogenaamd om jou te helpen je mooiste ik te laten bereiken, stop dan gewoon je vingers in je oren. Want dat wil je niet horen.

Reageer op artikel:
Bewezen: Liefde is het beste dieet ooit
Sluiten