Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 23 jul 2015

Liefde op het eerste gezicht? Het bestaat écht

Wat is er nou mooier dan liefde op het eerste gezicht? Disney heeft ons niets anders geleerd dan dat het bestaat. Toch..?

Helaas is liefde op het eerste gezicht alleen niet voor iedereen weg gelegd. Maar dat het bestaat? Oh ja, zeker wel. Wetenschappers hebben nog geen verklaring hoe liefde op het eerste gezicht precies werkt maar weten wel zeker dat het bestaat.

Men vs. women

Voor een onderzoek werden er 5.000 singles onderzocht van de leeftijd 21 t/m 70. Wat bleek? Van de mannen had zo’n 41% liefde op het eerste gezicht ervaren en van de vrouwen zo’n 29%. Ook werd duidelijk dat mannen vaker liefde op het eerste gezicht ervaren en ook sneller verliefd worden in tegenstelling tot vrouwen.

Dopamine

Verliefd worden kent drie stappen: romantische liefde, seksuele verlangens en als laatste het sterke gevoel van een hechte band. Wanneer we deze drie stappen bereiken maakt ons brein volop het hormoon dopamine aan. Hierdoor krijgen we veel gevoelens zoals verlangen, obsessie, focus, energie en motivatie. Onze hersenen laten als wij verliefd zijn dezelfde activiteit zien als die van een heroïne verslaafde. Want verliefd zijn is net als verslaafd zijn aan die ene persoon. Je kunt er maar geen genoeg van krijgen en het liefst ben je altijd in de buurt van diegene. Heeft Disney toch gelijk, liefde op het eerste gezicht bestaat écht.

Reageer op artikel:
Liefde op het eerste gezicht? Het bestaat écht
Sluiten