Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 25 mrt 2018

Liefde overwint alles: ‘Mijn grote liefde woont 6000 kilometer hier vandaan’

Dave is de man waarmee Noé onwijs kan lachen. Ze kan hem haar diepste gevoelens vertellen, haar angsten, haar dromen en haar verlangens. Alleen, dat doen ze meestal via Skype of Facetime, want Dave woont in Amerika en Noé in Amsterdam.

De liefde tussen Noé en Dave begon letterlijk stormachtig. Op een avond waarbij het stortregende en met hevige windvlagen. Noé was drie weken op vakantie in Buffalo New York en logeerde bij haar oom. Haar oom, een muzikant, had haar overgehaald om zijn achtergrondzangeres te worden.

Het was geen liefde op het eerste gezicht voor Noé. Sterker nog, ze vond hem maar vreemd. Hij was namelijk drummer in de band van haar oom, maar hij was veel te laat, waardoor hij tíjdens het concert nog zijn instrument in elkaar moest zetten. Wie doet dat nou? dacht ze.

Terwijl ze aan het zingen was gluurde Noé naar de vreemde vogel. Hun blikken kruisten elkaar, want wat bleek? Hij staarde naar haar. Na het optreden keek Dave nog steeds naar Noé. En hij lachte. Ze stelden zich aan elkaar voor en vrijwel meteen vroeg hij of ze een keer wat wilde gaan drinken. Noé dacht: ja, waarom niet?

De perfecte eerste kus

Niet veel later ging Noé’s oom naar Dave toe. Het regende verschrikkelijk hard, wilde hij niet bij hen thuis komen schuilen? Omdat de storm maar niet stopte, bleef Dave uiteindelijk slapen, wat Noé maar ongemakkelijk vond, want haar oom wist natuurlijk niet dat Dave haar had gevraagd voor een date.

Ik vroeg: ‘Je wilt me zoenen hè’. En toen kuste hij me’

Die avond zaten ze samen op de bank te praten. Dave raakte voorzicht Noé’s enkel aan. Hij zei dat ze schattige knieën had. ‘Probeer je me te versieren’ vroeg ze. Waarop hij antwoordde: ‘Werkt het?’ Ze ging naar haar bed. De volgende ochtend was hij verdwenen.

De volgende dag stuurden Noé en Dave elkaar berichtjes en besloten ze op date gaan. Een echt Amerikaans afspraakje: bowlen en een drankje. Daarna besloten ze naar de watervallen in de buurt te gaan. Dat was het moment van hun eerste kus. Noé: ‘We liepen samen over de stenen bij de waterval, maar ze waren een beetje glad. Ik verloor bijna mijn evenwicht, hij pakte me vast. Het was echt het perfecte moment met maanlicht. Ik vroeg: ‘Je wilt me zoenen hè’. En toen kuste hij me.’

‘Ik ben vandaag jarig en ik ben verliefd op je’

Het afscheid was intens, maar Noé en Dave maakten geen afspraken over de toekomst. Weer thuis hadden ze zoveel mogelijk contact. Iedere dag appten, belden of skypten ze. Een half jaar later zei Noé: ‘Ik ben vandaag jarig en ik ben verliefd op je’. Het was de bezegeling van hun liefde, maar het werd vanaf dat punt ook moeilijker. Want nu waren ze dan wel echt een stelletje, hij woonde nog steeds in de Verenigde Staten en zij in Nederland.

‘Elkaar zo veel missen is het ergste van een langeafstandsrelatie,’ zegt Noé. Inmiddels zijn ze drie jaar samen en ze zien elkaar twee keer per jaar. Soms wordt ze ineens jaloers en onzeker. ‘Je weet nooit echt wat hij aan het doen is en ik weet dat hij veel aandacht krijgt van meisjes. Dan bestook ik hem met vragen, waarop hij zegt: ‘Is het weer zo ver?’ Gelukkig kunnen we er dan samen om lachen.’

‘Als we nu samen zijn is het altijd leuk, maar is dat realistisch?

De afstand heeft Noé wel eens doen twijfelen aan de relatie. Want hoe zal het zijn als ze écht samen zijn? Niet voor een tijdje, maar altijd. Als het geen vakantie is, maar het echte leven? Is het het waard om te wachten? ‘Als we nu samen zijn is het altijd leuk, maar is dat realistisch?’ vraagt Noé.

Dromen over LA

Toch weet ze ook dat hun liefde sterk is. ‘We kunnen echt alles met elkaar bespreken. We zijn ongelooflijk open naar elkaar en zeggen altijd dat we dat nooit met een ander zouden kunnen hebben. We hebben diepe gesprekken, over het leven, onze liefde, onze problemen, waar we blij van worden. En Dave is zo grappig en speels. We kunnen onwijs lachen samen. Hij is charmant en ik vind het heerlijk om te zien hoe hij met andere mensen omgaat. Hij is echt de man voor mij.’

In mei komt Dave voor het eerst naar Amsterdam, tijdens zijn verjaardag. Maar uiteindelijk wil Noé voor hem naar de States verhuizen. Ze dromen over een huis in Los Angeles of San Francisco. Over een leven waar altijd de zon schijnt. Met kinderen. Met een speeltuin om de hoek. Noé: ‘Het maakt ook niet uit, als we maar samen zijn.’

Wegens privacy redenen zijn de namen van Noé en Dave gefingeerd.

Beautify is altijd op zoek naar de mooiste en meest ontroerende liefdesverhalen. Heb jij ook zo’n liefdesverhaal en wil je die graag met ons delen? Mail dan naar: [email protected]

LEES OOK: Liefde overwint alles: ‘Mijn vriend zit al vier jaar in de gevangenis’

Reageer op artikel:
Liefde overwint alles: ‘Mijn grote liefde woont 6000 kilometer hier vandaan’
Sluiten