Liefde van A-Z: Daten als je daar eigenlijk helemaal klaar mee bent

Yasmine Esser 4 feb 2016 Love

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de D van Daten. Daten, terwijl je liever stopt met zoeken.

Toen je net vrijgezel was vond je het heerlijk om te flirten met alle knappe mannen die je zag, je vermaakte je uren met swipen op Tinder en je ego kreeg een boost van geslaagde eerste dates. Maar de laatste tijd heb je er steeds minder zin in. Je bent eigenlijk helemaal klaar met daten.

Je wordt al moe als je denkt aan Tinder-gesprekken

Iedere keer weer vertellen wie je bent. Iedere keer weer dezelfde vragen aan de ‘tegenpartij’. Het voelt soms meer als een kruisverhoor dat je op routine doet, dan op oprechte interesse in elkaar. Je hebt er geen puf meer voor.

Je weigert een date

‘Het gaat maar om één keer koffiedrinken’ zeggen je vriendinnen, maar jij hebt er gewoon echt geen zin in. De man die je mee heeft gevraagd vind je ‘mwah’. Voorheen zou je ook hebben gedacht: wat is nou één date? Maar nu heb je helemaal geen zin om je tijd te verspillen.

Je durft je niet meer te vertonen in je date-kroeg

Er is één café dat perfect is voor eerste dates. De sfeer is goed, de muziek nét niet te hard en er is ook wat te knabbelen als jullie toch honger krijgen. Alleen het barpersoneel heeft je inmiddels met zó veel verschillende mannen binnen gezien, dat je er eigenlijk niet meer heen durft. Bovendien kennen ze je bij naam en vragen ze ongeneerd waar die vorige knul toch is gebleven. Jullie zagen er volgens hen zó perfect uit samen.

Je gelooft geen enkel complimentje meer van een man

Dat je er mooi uitziet, dat je grappig bent of gewoon leuk. Eh, whatever, denk jij. Vooral omdat je helemaal geen puf had om je mooi te maken voor jullie date. En je bent eerder nors dan grappig. Misschien denkt hij dat je sarcastisch bent?

Time to take a break

Staak je eindeloze zoektocht naar de ware eventjes, want dit maakt jou nu niet gelukkig. Misschien leg je te veel druk op het vinden van Mister Right, terwijl je je geluk zeker niet van hem moet laten afhangen. Geniet van het leven, van je vriendinnen, van je familie, desnoods van Mister Right Now. Die prins op het witte paard komt vanzelf een keertje.

LEES OOK: Dating dilemma: nuttige voornemens voor álle single ladies

Reageer op artikel:
Liefde van A-Z: Daten als je daar eigenlijk helemaal klaar mee bent
Sluiten