4 x hoe je ervoor zorgt dat de liefde tussen jullie voor eeuwig duurt

Als je verliefd wordt lijkt de wereld écht oneindig te zijn. Alles heeft meer kleur, alles lijkt mooier, fijner, beter. Het voelt alsof je zweeft, die glimlach op je gezicht vastgeplakt staat en er niet meer vanaf kan. Je lijkt onoverwinnelijk aan zijn zij. En je zou er alles voor over hebben om dit voor altijd te laten duren. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk?

Liefde is iets moois. Iets heel moois. Het laat ons dingen beleven zoals we dat nooit zouden beleven. Onze zintuigen staan 24/7 op scherp en het gevoel dat door je lichaam trekt is aangenaam onprettig. Maar liefde is ook iets engs. Het maakt je kwetsbaar, gevoelig. Je legt je ziel in de handen van iemand anders. Je hart ligt open en bloot en kan in een seconde worden gebroken in miljoenen kleine stukjes.

Voor jezelf beloof je om altijd met hem te blijven. Er 100% voor te gaan en te vechten als het tegenzit. Maar je hebt geen controle over hem. Hij blijft altijd vrij om te gaan en staan waar hij naartoe wil. Je kan zijn gevoel niet controleren of regelen. Je hebt geen invloed op iets wat je meer dan ooit wil bezitten: zijn hart. Gelukkig zijn er wel een paar tips om de liefde tussen jullie zolang mogelijk te laten duren.

Communicatie is de sleutel tot succes

Hoé graag je het ook zou willen, je kan zijn gedachtes niet lezen. Het is onmogelijk. Als het goed zit tussen jullie kun je hem redelijk aanvoelen. Je voelt wel wanneer er iets niet goed is. Maar zijn precieze gedachtes kun je nooit lezen. En dat is maar goed ook. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat het belangrijk is om te vertellen wat er in je omgaat en hem aan te moedigen ditzelfde te doen.

Er zullen along the way altijd moeilijke momenten zijn. Heuveltjes, bergjes waar jullie even samen overheen moeten. Maar het is wel belangrijk om te weten wat die berg of heuvel nou precies is. Zorg dat je niet verder van elkaar verwijderd raakt. Irritaties kun je opkroppen of je kunt erover praten. Als je het opkropt wordt je irritatie alleen maar erger tot je op een punt komt dat het je verliefde gevoel gaat overheersen. En dat geldt natuurlijk ook voor hem. Praat, praat over jullie liefde, over jullie passie, over jullie struggles en over al het andere dat in je omgaat.

Eerlijkheid duurt het langst

Voor de hand liggend maar vaak moeilijk om uit te voeren. Natuurlijk, leugentjes om bestwil zal iedereen doen. En een klein smoesje hier en daar is ook niet het probleem. Maar we weten allemaal wat we bedoelen met eerlijk zijn. Zonder eerlijkheid is jullie relatie gebaseerd op een leugen. En leugens klappen altijd wel. Zorg dat je niet in een web van leugens vast komt te zitten want dan kun je die geweldige liefde van jullie direct vaarwel zeggen. En dat is wel het laatste wat je wil, toch?

Blijf het beste in elkaar naar boven halen

Stimuleer elkaar, motiveer elkaar, inspireer elkaar en haal de passie in elkaar naar boven. Zorg dat je zijn halfvolle melkglas bent in plaats van zijn halflege. Zijn zon als hij opstaat en zijn lichtje als hij gaat slapen. Sta achter hem als hij je nodig heeft maar ook als hij het niet nodig heeft. Luister naar hem en geef hem de ruimte om zijn eigen pad te lopen. Doe moeite, altijd. Zorg dat je hem verrast, dat je hem laat ontspannen als hij gestresst is, dat je hem een glimlach bezorgt in een donkere tijd, en dat je hem laat slapen als hij moe is.

Geef elkaar ruimte

Dit is misschien wel het moeilijkste stukje. Je wil hem niet kwijt waardoor je al snel de neiging hebt hem dicht bij jou te houden. Door veel tijd met hem door te brengen, hem te controleren en jaloerse blikken in de kroeg te werpen op elk meisje dat maar passeert. Je bent bang om hem te verliezen en wil beschermen wat van jou is. En dat is logisch.

Maar pas op. Als je elkaar niet de ruimte kan geven zal de ander zich snel opgesloten voelen. Je kiest er namelijk voor om je leven te delen mét iemand omdat het samen leuker is. Als die ander jouw leven minder leuk maakt omdat diegene jou geen ruimte gunt, dan is het al snel klaar. Je maakt sneller iets kapot met te claimerig zijn dan met hem iets teveel de ruimte te geven.

Happily ever after dear.

Reageer op artikel:
4 x hoe je ervoor zorgt dat de liefde tussen jullie voor eeuwig duurt
Sluiten