Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 25 okt 2017

Liefde voor mama: Dit zijn de momenten waarbij je je moeder mist

Het leven is bijna ondenkbaar zonder je mama. Ze is er altijd voor je, geeft je ongevraagd advies, zeurt terecht over dingen die je niet wilt horen en is stiekem je grootste held. Ondanks dat je volwassen bent en onafhankelijk, zijn er toch wat momenten waarop je je moeder mist. Hier zijn een aantal:

1. Als je ziek bent

Wanneer je ziek bent, wil je dat iemand voor je zorgt. Anderen proberen het, zoals huisgenoot of je lover, maar niemand kan zo goed voor je zorgen als je moeder. Ze weet precies wat ze kan koken om je je beter te laten voelen. Als mama in de buurt is hoef je je niet groot te houden. Het liefst zou je in haar bed gaan liggen en films kijken.

2. Als je verdrietig bent

Je vriendinnen weten je goed te troosten, maar het is niet hetzelfde als getroost worden door je moeder. Ze weet precies wat ze moet zeggen om je het gevoel te geven dat het wel goed zal komen. En bij je moeder kun je weer huilen als kind, hard en ongecontroleerd. Maar als zij je dan knuffelt, voelt het altijd ietsjes beter.

3. Als het niet goed gaat op werk

Je voelt je sterk, onafhankelijk en baas in eigen leven, tot het niet goed gaat op werk. Maar je moeder geeft altijd de beste peptalks. Zij weet precies wat ze moet zeggen om weer een glimlach op je gezicht te krijgen. Zij kan alles relativeren, zodat het allemaal niet zo zwaar voelt.

4. Als er iets aan de hand is met je kleding

Een knoop die eraf is gesprongen, een naad die los is geraakt. Allemaal voorbeelden van momenten waarop je direct bij haar wil aankloppen zodat je geliefde jurkje zo snel mogelijk is gerepareerd. Zij kan dat namelijk als de beste en jij hebt geen idee hoe je met naald en draad om moet gaan. Maar waarschijnlijk zie je je moeder niet meer iedere dag en kan het voorkomen dat je favoriete maar kapotte kledingstuk zo een maand in de kast ligt. Snik.

5. Als je niets snapt van huishoudelijke apparaten

Je weet dat als je moeder erbij was, zij precies had geweten hoe het werkt. De handleiding is of weg of onduidelijk en het enige wat je eigenlijk wilt doen, is je moeder opbellen en vragen of ze wil komen helpen. En schaamteloos gefrustreerd doen dat het ding ‘niet werkt’, want dat is ze van je gewend.

6. Als je advies nodig hebt

Het maakt niet uit hoe volwassen je bent, je moeder geeft het beste advies. Zij kent je tenslotte het beste en heeft altijd het beste met je voor. Ook heeft ze het eerste gedeelte van je leven alle beslissingen in je leven genomen, ze weet wat ze doet. En ze weet wat jij nodig hebt.

Mama’s zijn geweldig. Je hebt er maar één (soms krijg je er een tweede bij) en ze weet je altijd een goed gevoel te geven met haar stem alleen al. Als je die van jou al een tijde niet hebt gesproken, is het misschien een goed idee om haar een belletje te geven. Zij heeft het namelijk even hard nodig als jij.

LEES OOK: 13 signalen dat je steeds meer op je moeder gaat lijken

Reageer op artikel:
Liefde voor mama: Dit zijn de momenten waarbij je je moeder mist
Sluiten