Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 28 apr 2017

Wat als er een liefdesdrankje zou zijn waardoor je hoteldebotel verliefd wordt?

Ja, waarschijnlijk ben je net zo verbaasd als wij bij het horen van 'liefdesdrankje'. Een beetje eng klinkt het ook wel. We kwamen een interview tegen met een neurowetenschapper die beweert dat dit fenomeen wel eens werkelijkheid zou kunnen worden. What?

Liefdesdrankje?!

Een liefdesdrankje. Dat er voor zorgt dat je niet meer verliefd wordt op degene die jou net heeft gedumpt. Of juist een drankje waardoor je weer helemaal hoteldebotel verliefd wordt op je lover? Het klinkt een beetje eng. Maar het zit er wel aan te komen.

Tenminste, als het aan Dr. Anders Sandberg ligt wel. Hij is neurowetenschapper aan de Universiteit van Oxford en gelooft dat er in de toekomst medicatie op de markt zal komen die de liefde voor iemand kan doen versterken.

Ik voel me zo verliefd

Anders legt uit dat de hersenen de stofjes oxytocine en vasopressine loslaten wanneer je bij je lover bent. Steeds als deze stofjes vrijkomen dan voel je je verliefd en wil je tijd doorbrengen met degene. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat je een band krijgt met iemand.

Is je lover niet in de buurt? Dan snak je waarschijnlijk naar deze stofjes. Maar ze komen niet vrij, want vriendlief is niet bij jou. Je kunt je dan somberder voelen dan normaal. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze stofjes niet meer worden aangemaakt, waardoor verliefde gevoelens wegblijven.

Één liefdedrankje alstublieft

Een liefdesmedicijn zou een combinatie van die componenten moeten bevatten om de verliefde gevoelens op te wekken. Echter is er nog veel onderzoek nodig, een écht liefdesmedicijn is nog niet ontdekt. Maar Anders gokt dat we waarschijnlijk nog ongeveer twintig jaar moeten wachten. Wow.

De dokter gelooft dat dit medicijn de maatschappij zou verbeteren, dat er meer liefde zou zijn en dat banden sterker kunnen worden, bijvoorbeeld in combinatie met relatietherapie. Best wel freaky toch? Of juist heel erg mooi?

Ook al is er nog vrij weinig over bekend, we zijn heel benieuwd wat jullie vinden.

LEES OOK: Dit zijn de wetenschappelijke redenen waarom iemand verliefd op je wordt

Reageer op artikel:
Wat als er een liefdesdrankje zou zijn waardoor je hoteldebotel verliefd wordt?
Sluiten