Renée
Renée Love & Seks 2 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

6 waardevolle liefdeslessen die je alleen van je moeder leert

Je moeder is de beste. Punt. Of ze nu je bestie is of juist écht je moeder, als je liefdesadvies nodig hebt weet je dat je bij haar aan het goede adres bent. En weetje? De volgende zes liefdeslessen kun je eigenlijk ook alleen maar van haar leren.

Liefdeslessen van je liefste moeder

Natuurlijk, je girlsquad staat altijd voor je klaar als je advies nodig hebt over die ene knappe man. Maar je moeder? Die geeft toch wel echt de beste tips. Zoals de volgende liefdeslessen:

1. Verwacht niet dat hij voor jou gaat veranderen

Begin je net met daten? Dan zie je alleen maar de mooie kanten van je vlam. Langzaam maar zeker leren jullie elkaar beter kennen. Oók de minder mooie kanten van hem.

Grote kans dat er dingen gebeuren waar je het niet mee eens bent. Moet je de hoop in de liefde dan meteen opgeven? Tijd om naar je moeder te gaan.

Zij vertelt je dat je in ieder geval niet moet verwachten dat hij voor jou gaat veranderen. De man die je ontmoet tijdens het daten is waarschijnlijk de man die hij blijft.

2. Een mooie man heb je niet voor jezelf

Eén van de liefdeslessen die je moeder je niet voor niets meegeeft is als volgt. Een mooie man heb je nooit voor jezelf.

Klinkt super verdrietig, maar het is wel zo. Een mooie man kan vreemdgaan. Als hij wél super trouw is mag je er rekening mee houden dat er genoeg meiden zijn die iets van hem willen.

Of hij nu bezet is of niet, ze gaan ervoor. Sterker nog, juist als hij bezet is, is hij nog aantrekkelijker.

3. Hoe hij met zijn moeder omgaat zegt heel veel over hem als persoon

Niets zo fijn als verliefd zijn. Aan de andere kant betekent het dat je je compleet verliest in zo’n persoon. Of nou ja… in sommige gevallen.

Wanneer je jezelf afvraagt of deze hottie goed genoeg voor jezelf is, weet je dat je op de liefdeslessen van je moeder kunt rekenen.

Je moedertje is dan de persoon waar je naartoe gaat. Zij zegt dat hoe hij met zijn moeder omgaat heel veel zegt over hemzelf. En het is waar.

5 redenen waarom je moeder de enige is die altijd eerlijk tegen je is

4. Je hoeft niet met je eerste vriendje te trouwen

Er valt heel veel te ontdekken in het leven en de persoon die jou heeft opgevoed weet dat als de beste. Daarom weet ze ook dat je echt niet met je eerste vriendje hoeft te settelen.

Kijk, als het super tussen jullie klikt en jullie nog steeds super gelukkig zijn: ga ervoor. Maar de wereld heeft nog zoveel meer te bieden.

5. Liefde hoort niet extreem ingewikkeld te zijn

Liefde gaat niet altijd over rozen. Je relatie ook niet. Maar één van de liefdeslessen die je van haar leert is dat liefde niet extreem ingewikkeld hoort te zijn.

Continu ruzie of problemen hebben is namelijk niet gezond. Iemand die dat weet is jouw moeder, want zij heeft al het nodige meegemaakt in het leven.

Als zij dit tegen je zegt weet je dat het waar is.

6. Soms moet je iemand loslaten om er beter van te worden

Loslaten is het aller, aller, allermoeilijkste. Ooit. Maar soms moet je de man waar je zo van houdt loslaten, geloof je moeder maar.

Heeft hij niet het beste met je voor? Steunt hij je niet in alles wat je doet? Gaat het echt, écht super slecht met hem en kan jij hier helemaal niks aan doen? Dan is loslaten het beste wat jou overkomt.

Moeder-dochter weekendje! 5 redenen waarom Giethoorn dé bestemming is

Reageer op artikel:
6 waardevolle liefdeslessen die je alleen van je moeder leert
Sluiten