Renée
Renée | LinkedIn Love 3 apr 2019

De beste liefdesadviezen als je door een break-up gaat in je twenties

Liefde is zo’n mooi iets dat je hoopt dat het gevoel dat je voor je lover hebt nooit weggaat. Helaas is een relatie niet altijd voorbestemd en maak je de moeilijke beslissing om uit elkaar te gaan. Liefdesverdriet is altijd heel pijnlijk, maar al helemaal als je het voor het eerst ervaart als je in de twintig bent. Daarom hebben wij de beste adviezen voor je op een rij gezet.

Liefdesverdriet kunnen we namelijk niet bij je wegnemen, maar met deze adviezen hopen we wel de pijn te verlichten.

De beste adviezen voor een vrouw met liefdesverdriet in haar twenties

Je bent jong en je wil wat, maar soms maak je keuzes waarvan je denkt… Had ik dit maar niet gedaan. Hoe dan ook, maak je absoluut geen zorgen. Dit zijn onze beste adviezen voor jou:

1. Je mag oké zijn met break-up seks

Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste persoon die nog minstens één keer seks heeft met een ex. Misschien vind je het achteraf nog best fijn, misschien vind je het verschrikkelijk en kun je hem/haar nu echt loslaten.

Hoe dan ook, het is oké als je besluit om seks te hebben met een ex. Zolang je maar leert loslaten.

2. Je hoeft je niet te schamen

Je kunt om verschillende redenen schaamte voelen als je liefdesverdriet hebt. Je kunt je schamen omdat je relatie gefaald is. Of wie weet vind je het heel gênant dat je überhaupt een relatie had met deze persoon.

Maar lieve meid, schaam je alsjeblieft nergens voor. Als het goed is heb je ook mooie periodes gekend met je ex. Bovendien voel je je zoveel beter als je leeft zonder spijt.

3. Je relatie verbreken maakt je sterker

Uit een slechte relatie stappen en ervoor kiezen om vrijgezel te zijn is in praktisch alle gevallen beter dan in een relatie blijven zitten. Als iemand niet goed voor jou is en jij niet voor je partner, is er geen reden om bij elkaar te blijven.

Onthoud dat je jezelf altijd op de eerste plaats hoort te zetten. Werkt een relatie niet meer? Dan kun je je partner beter je ex noemen. Dat je de relatie hebt verbroken is alleen maar sterk van je.

Lees ook: 5 redenen waarom een tijdelijke break juist niet werkt voor jullie relatie

4. Je wordt weer een keer verliefd

Je hebt jezelf vast weleens afgevraagd of je nog verliefd wordt na je liefdesverdriet. Of er nog iemand op de wereld is waar je gelukkig mee kan worden. Het antwoord is ja. Het lijkt nu misschien heel donker, maar er komt echt een betere periode aan.

5. Je leert hier veel van

Het is makkelijk om in een negatieve spiraal te raken. Wie weet voelt de relatie nu het over is als complete tijdverspilling. Maar denk alsjeblieft niet zo: iedere ervaring in de liefde is onwijs leerzaam.

Sterker nog, je bent een stap dichterbij de ware, hoe zweverig het ook klinkt. Hierdoor weet je namelijk wat je wel en niet wil als je besluit om met iemand te daten. Daardoor word je juist succesvoller in de liefde.

Lees ook: Dit zijn de 7 principes van een goede relatie

6. Je wil niet te veel naar het verleden kijken

Ieder fijn en slecht moment van de relatie passeert de revue als je liefdesverdriet hebt. Het is oké om je een periode slecht te voelen, maar kijk daarna alsjeblieft naar de toekomst en niet naar het verleden.

Het verleden kun je simpelweg niet terugdraaien. De keuzes die je toen maakte zijn niet te veranderen. Kijk daarom niet te veel terug, want je schiet er oprecht niets mee op.

7. Je vindt de meeste steun bij je vriendinnen

Relaties komen en gaan, je vriendinnen blijven altijd bestaan. De meiden kunnen je in deze periode van liefdesverdriet onwijs goed steunen. Lucht je hart, laat een traan en laat hen helpen om je weer beter te voelen.

Reageer op artikel:
De beste liefdesadviezen als je door een break-up gaat in je twenties
Sluiten