Renée
Renée | LinkedIn Love 27 mei 2019

Voor alle meiden met een gebroken hart: deze adviezen helpen je door je liefdesverdriet heen

Heb je liefdesverdriet en is je hart in duizend stukjes gebroken? We voelen voor je, want we weten hoeveel pijn het doet als je liefdesverdriet hebt. Om je hart zo snel mogelijk op een gezonde manier te helen, delen wij de beste adviezen met je.

Alle clichés omtrent liefdesverdriet zijn waar. Tijd heelt echt alle wonden, maar wat kun je in de tussentijd in hemelsnaam doen om de pijn van je gebroken hart te verzachten?

De beste adviezen om liefdesverdriet te bestrijden

Hé, het is oké om de pijn te voelen. Liefdesverdriet is zeker niet iets wat je wil onderdrukken, je moet het vaak echt ervaren om eroverheen te komen. Dankzij deze tips tegen liefdesverdriet voel jij je straks een stuk beter:

1. Weet dat huilen echt helpt

Grote kans dat je de eerste week na de break-up heel veel wil huilen. Huilen is de pijnstiller die je nodig hebt. Hiermee huil je de pijn beetje bij beetje weg. Als de zware emotie eenmaal is weggeëbd, is het makkelijker om te relativeren.

2. Verwijder de spullen van je ex uit je leven

Je hoeft heus niet al jullie foto’s en aandenken aan elkaar ritueel te verbranden. Maar het helpt wel om het in ieder geval weg te stoppen of weg te gooien. Het wordt de komende tijd namelijk super pijnlijk als je het parfum ruikt dat je ex droeg, als je op plekken komt waar jullie fijne herinneringen aan hebben, etcetera.

Door in ieder geval de spullen uit je huis te verwijderen heb je hopelijk minder pijnlijke momenten en herinneringen.

Lees ook: Waarom je juist zo goddamn sexy bent als je net een break-up achter de rug hebt

3. Heb quality time met jezelf

Eén van de beste liefdesverdriet tips die we je kunnen geven is: neem tijd voor jezelf. Zorg goed voor jezelf, maak vers eten en f*ck it, koop die tas die je al maanden op het oog hebt. Ga sporten om je zorgen te vergeten, probeer meditatie om rust te vinden en wees lief voor jezelf.

4. Kijk naar de positieve kanten

Misschien was het je keuze om de relatie te beëindigen. Wees dan blij dat de knoop is doorgehakt en zie hoe je hier beter van wordt. Misschien wilde je niet dat je relatie stopte. Kijk dan naar alle mooie dingen die je hebt geleerd van je ex en je relatie.

5. Focus je op productiviteit

Sommige mensen kiezen ervoor om te vluchten voor hun gevoelens en hun agenda helemaal vol te plannen. Er is natuurlijk niets mis met om je gedachten te verzetten, zolang je je maar niet probeert af te sluiten voor je gevoelens.

In plaats van iedere avond iets doen om te doen raden we je aan om te focussen op productiviteit. Of het nu werk is, je huis een keer grondig schoonmaken of een leuke sportles met een vriendin volgen. Je merkt dat je langzaam bij beetje je ex steeds meer ‘vergeet’.

6. Schrijf je gevoelens op

Hoe langer je uit elkaar bent, hoe minder je aan je ex denkt. Toch is je liefdesverdriet niet meteen weg. Het helpt voor veel mensen om alle gevoelens op papier te zetten. Helemaal als je het lastig vindt om het met anderen te bespreken.

Schrijven werkt therapeutisch, waardoor je makkelijker je boze, verdrietige of angstige gevoelens los kunt laten.

7. Analyseer wat er fout ging

Vlak na de breuk is het soms lastig om te zien wat er verkeerd ging in de relatie, omdat je het moeilijk vindt om los te laten. Na een tijdje kun je analyseren wat er precies misging in de relatie om vervolgens hopelijk tot de conclusie te komen dat je echt beter af bent zo.

8. Laat je ex los

Er komt een tijd waarop je liefdesverdriet een plekje krijgt en je ex loslaat. Dit gaat als het goed is geleidelijk. Je hebt niet de behoefte meer om je ex iedere dag op te zoeken op social, om contact te maken en om weer een relatie met hem of haar aan te gaan.

Je ex loslaten is waarschijnlijk de laatste stap die je neemt in dit proces. Sterkte. ❤️

Lees ook: Waarom je de zin ‘je mag me altijd appen’ bij een break-up nooit meer wilt horen

Reageer op artikel:
Voor alle meiden met een gebroken hart: deze adviezen helpen je door je liefdesverdriet heen
Sluiten