Wat?! Liegt chocola tegen ons?

Chocola, geen vrouw kan zonder. Want het is zó lekker, en het is zelfs gezond. Als je tenminste hele pure chocola neemt.

Maar voortaan is het wijs goed je chocola te checken of deze wel écht puur is. Het kan namelijk zijn dat jouw geliefde pure chocola alsnog melk bevat.

Amerika
In Amerika heeft de Food and Drug Administration zo’n 100 chocolade repen getest vanuit het hele land. Dit omdat zij al vele klachten hebben gehad van mensen omdat hun chocola alsnog melk bevatte. Uiteindelijk bleken maar zes merken te hebben aangegeven dat er melk in hun chocolade repen zit. Alle andere repen hadden melk niet tussen de ingrediënten staan. Maar wat bleek? Van alle repen bevatte toch 61% melk. Ook al was het niet de bedoeling van fabrikanten dat er melk in de pure chocolade terecht kwam, het kon alsnog per ongeluk gebeuren. Als de fabrikant namelijk ook melk chocolade maakt, dan kan dit terecht komen in de pure chocola.

Let op
Aangezien melk onder een van de acht grootste voedselallergieën valt, kan dit voor mensen met zo’n allergie nogal gevaarlijk zijn. Let daarom goed op bij het kopen van pure chocola, of deze geen melk bevat. Als er aangegeven wordt dat in de fabriek wel met melk gewerkt wordt, kan dit alsnog in jouw pure chocola zitten. Lees daarom goed de ingrediënten door, zo voorkom jij dat je niet lekker wordt van de verkeerde chocola. Gelukkig blijft chocola altijd nog een van onze beste vriendjes en kunnen we altijd op hem bouwen.

Voel je je toch altijd een beetje stiekem als je chocola snoept? Dat hoeft echt niet. Waarom? Dat lees je hier.

Reageer op artikel:
Wat?! Liegt chocola tegen ons?
Sluiten