Zara Bircan
Zara Bircan Love 17 januari 2020

10 vrouwen vertellen wat het liefste is dat hun beste vriendin ooit voor hen deed

Ah, onze vriendinnen. De liefste engeltjes op aarde. Je vriendinnen hebben het beste met je voor en staan elk moment voor je klaar. Zij verdienen dan ook een speciaal plekje in ons hart. Ze verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden. Daarom vroegen wij tien vrouwen om te vertellen wat het liefste is dat een beste vriendin ooit voor hen deed.

We waarderen onze vriendinnen meer dan we hen vertellen. Als we het echt nodig hebben, doen zij op de meest onverwachte momenten de allerliefste dingen. Hierbij een mooi overzicht.

Vrouwen over de liefste acties van hun beste vriendin

Hoe groot of klein een gebaar dan is, zonder maar iets te hoeven vragen doen onze vriendinnen de liefste dingen voor ons. Door deze tien verhalen ga je nog meer van je bestie houden.

1. Het blijheidmakingspakket

“Het ging even niet goed met mijn vriend en hebben het na een tijdje bikkelen toch maar uitgemaakt. Een dag later kwam mijn beste vriendin me bezoeken met een ‘blijheidmakingspakket’ – hoe zij het noemde. Hierin zat mijn lievelingssnoep, lekkere badbommen, nieuwe sieraden en douchespullen in. Ook had ze een tekening voor me gemaakt. Ik was hier superblij mee.”
– Nour, 25

2. De YouTube-video

“Ik zat al een tijdje in een dip en daarbovenop ging het ook niet goed met een jongen die ik leuk vond. Toen hij het officieel afkapte kwam dit hard aan, aangezien ik in de vriendengroep bekend sta als ijskoningin. Mijn beste vriendin stuurde me gelijk een leuke YouTube-video om me op te fleuren. Het sloeg nergens op, maar dit kleinste gebaar was al genoeg voor mij.”
– Miriam, 20

3. De brief

“Ik had het idee dat een oude vriendin en ik steeds verder uit elkaar groeiden, wat ik natuurlijk erg jammer vind. Ik had het eens met haar besproken en kort daarna kwam ze onverwachts bij mij thuis langs met een gepersonaliseerd cadeautje.

Ze had confetti en glitters in een leuk tasje gestopt met een brief, waarin stond hoe leuk en lief ze me vindt en dat ze er altijd voor me zal zijn. Ook had ze onze leukste foto’s laten drukken en meegegeven. Superlief.”
– Julia, 26

4. De nachtuil

“Het liefste dat een vriendin ooit voor mij gedaan heeft, is dat ze in een moeilijke tijd voor mij klaarstond en mij om vier uur ’s nachts van het station kwam ophalen, zodat ik bij haar kon slapen.”
– Valentina, 21

5. De diplomaviering

“Ik had mijn diploma gehaald en moest nog thuiskomen van werk. Nietsvermoedend kwam ik thuis aan, waar mijn vriendinnen me opwachtten met een kleine waarderingskaart, slingers en een taart. Ze hadden nog van tevoren met mijn zusje geappt om alles te regelen.”
– Celeste, 22

6. De snackdoos

“Ik kwam een keer niet opdagen op school, omdat ik ziek was. Mijn vriendinnen – die overigens wél naar de les waren geweest – kwamen na afloop bij mij thuis langs met superveel snacks. Ze zijn echt engeltjes.”
– Puck, 24

7. Het videogesprek

“Een goede vriendin wilde de hele nacht met me praten als afleiding omdat ik toen verdrietig was. Ze kon niet zomaar langskomen, dus hebben we van tien tot vier uur ’s nachts gebeld op Skype. Het bekijken van leuke video’s samen was een goede afleiding.”
– Jessie, 23

8. De sultana’s

“Ik was met vriendinnen ergens gaan eten en moest naar de wc. Toen ik eruit wilde, zat de deur vast en ik had mijn telefoon niet meegenomen dus kon niemand bellen. Uiteindelijk moesten ze er iemand bij roepen om de deur in te slaan. Dit proces duurde denk ik wel een half uur en ik had nog steeds honger. Een vriendin schoof een pakje sultana’s voor me onder de deur door. Gelukkig kon ik erna nog meer eten.”
– Imane, 21

9. De avondwandeling

“Ik kreeg te horen dat een familielid overleden was en moest er echt even tussenuit. Ik belde een vriendin om elf uur ’s avonds op om buiten wat lucht te scheppen en ze kwam aanpappen in haar pyjamabroek. We hebben even de stad rondgedwaald en ik kon alles bij haar kwijt.”
– Cassandra, 25

10. De verjaardag

“Voor mijn verjaardag hebben mijn vriendinnen een verrassingsfeest voor me geregeld. Er was taart, slingers en ze hadden heel veel leuke cadeaus voor me klaarstaan. Achteraf hebben ze nog heerlijk voor me gekookt. Het was een verjaardag om nooit te vergeten.”
– Camille, 22

Lees ook:

Reageer op artikel:
10 vrouwen vertellen wat het liefste is dat hun beste vriendin ooit voor hen deed
Sluiten