Renée
Renée | LinkedIn Love 29 november 2019

Als je deze lieve dingen voor je moeder doet ben je de beste dochter ooit

Je moeder is misschien wel de allerbelangrijkste persoon in je leven. Zonder haar was je überhaupt niet op deze wereld. Hoog tijd om haar in het zonnetje te zetten, want je hoeft heus niet te wachten tot het haar verjaardag is om haar eens te verrassen. Als je de volgende lieve dingen voor haar doet, laat je zien hoe erg je haar waardeert.

Misschien spreken jullie als moeder-dochter niet vaak genoeg naar elkaar uit hoe belangrijk je elkaar vindt. Kun je je geen betere moeder wensen? Dan zijn er genoeg lieve dingen die je voor haar kunt doen om haar eens te verrassen.

Lieve dingen die je voor je moeder kunt doen

Betaald of gratis: er zijn genoeg manieren om je lieve mama te laten zien hoe gek je op haar bent. Wil je dat ze echt voelt dat jij dankbaar voor haar bent? Dan kun je de volgende dingen doen om je waardering te uiten:

1. Neem haar lievelingsbloemen mee

Is ze een vrouw die enorm blij wordt van een bos bloemen? Dan is het een kleine moeite om haar op een random moment te verblijden met een bos verse bloemen.

2. Maak een versgemaakte maaltijd voor haar

Grote kans dat zij vroeger de persoon was die in de keuken stond om voor jou een verse maaltijd te maken. Draai de rollen eens om. Vertel dat je in het weekend langskomt en dat zij verder niets hoeft te regelen. Jij bent de chef voor de dag.

3. Nodig haar uit voor een moeder-dochter spadag

Samen de sauna in of genieten van een uitgebreide massage: het is een goede manier voor jullie allebei om eens lekker te ontspannen. Kunnen jullie meteen weer uitgebreid bijpraten.

4. Druk een mooie foto van jullie af

Heb je er ooit aan gedacht om een mooie foto van jullie samen in te laten lijsten? Waarschijnlijk heeft ze al genoeg foto’s van jullie, maar heeft ze er nog niet aan gedacht om een foto in huis neer te zetten waar ze zelf ook op staat.

5. Stel een fotoalbum samen

Je kunt nog zoveel cadeaus geven, iets persoonlijks is toch vaak de beste verrassing. Stel een fotoalbum samen van de afgelopen jaren en verras je mama ermee. Het kan niet anders dan dat ze hier heel blij mee is.

6. Neem haar mee naar een Ladies Night in de bioscoop

Plan een datenight in met je moeder en bekijk de nieuwste film tijdens een Ladies Night. Hapje, drankje, filmpje… Een prima avond uit voor jullie samen.

7. Geef een pot vol lieve briefjes

Schrijf al je favoriete herinneringen, mooie uitspraken en prachtige quotes op kleine briefjes en stop het in een glazen pot. Kleed de pot mooi aan en geef ‘m cadeau aan je moeder. Laat haar iedere dag een briefje uit de pot halen om een lach op haar gezicht te toveren.

8. Begin eindelijk aan project kruidentuin

Is het al lange tijd de wens van je moeder om haar eigen verse kruidentuin te hebben? Maak alvast een begin voor haar. Dit vindt ze gegarandeerd heel lief.

9. Boek een workshop

Hoe leuk is het om gezellig met je moeder een workshop te doen? Het is een kleine moeite om een leuk klasje uit te zoeken en door deze lieve actie gaat ze zeker blij naar huis.

10. Stuur een lief kaartje

Eén van de lieve dingen die je kunt doen die heel eenvoudig zijn, is je moeder een kaart sturen. Je hebt namelijk geen speciale gelegenheid nodig om haar te laten zien dat je aan haar denkt.

11. Koop haar lievelingswijn

Drinkt je moeder graag wijn en wil je iets simpels doen? Neem dan haar favoriete wijn mee en zorg dat je de komende uren vrij bent, zodat jullie er samen van kunnen genieten.

12. Schrijf een brief

Een ander lief ding om te doen is je moeder een handgeschreven brief te geven. Het is ongetwijfeld een lange tijd geleden dat ze dat heeft ontvangen. Schrijf alle lieve dingen die je kunt bedenken op, plak een postzegel op de envelop en verstuur ‘m.

Meer lezen?

Reageer op artikel:
Als je deze lieve dingen voor je moeder doet ben je de beste dochter ooit
Sluiten