Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 14 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Lieve mama: 11 x wat jij me hebt geleerd over mannen wat niét waar is

Je moeder leert je een hoop dingen. Waardevolle lessen die jij later ook weer doorgeeft aan je kinderen. Maar sommige dingen, mijn hemel, hoe kon ze dat ooit zeggen?

1. Trouw met iemand die meer van jou houdt dan jij van hem

Ehm mam, waarom zou ik überhaupt met iemand trouwen waar ik niet genoeg van hou? Liefde hoort gelijkwaardig te zijn. Als hij meer van mij houdt dan ik van hem dan is mijn liefde niet genoeg en dan komt er ook geen ring, en geen trouwakte, en geen witte jurk. Ik wil met iemand trouwen waar ik zielsveel van hou.

2. Trouw met iemand die voor je kan zorgen

Ik kan voor mezelf zorgen mam. Echt heel erg goed zelfs. Ik wil mijn eigen geld verdienen, mijn eigen huis kopen en voor mezelf zorgen. Ik ben een onafhankelijke vrouw, zo heb jij me opgevoed. En dat zal ik altijd blijven.

3. Het is een goed idee om binnenkort te gaan trouwen

Ehm hoezo? Omdat ik vanaf mijn 25e meer rimpels krijg? Nou en. Ik ga me niet laten vastleggen nu ik nog zo jong ben. Ik wil eerst alle dingen ontdekken, reizen, meemaken, en dan pas ga ik bedenken of ik mijn eeuwige trouw aan hem kan beloven. Voor nu trouw ik alleen met mezelf.

4. Wees altijd een echte dame

Haha, als ik echt kwaad ben dan schreeuw ik gewoon f*ck you. Omdat ik daar zin in heb en omdat hij dat verdient op dit moment. Ik heb gelijk, hij niet. En als hij dat niet kan inzien dan sta ik niet voor mezelf in.

5. Je zal zo erg van je kinderen houden dat je ze nooit wil verlaten

Oftewel, wordt een huismoeder? De wereld ligt aan mijn voeten, ik kan alles bereiken, ik ga niet achter de geraniums zitten en alleen met mijn kinderen spelen. Ik wil een carrière en een leven voor mezelf.

6. Zorg dat je op hem wacht

Ehm, je bedoelt, zorg dat je je broek aanhoudt tot de ware voorbij komt? Dan zou ik me de rest van mijn leven afvragen of het wel écht de ware is. We leven in 2019, ik wil genieten, experimenteren en daarna leg ik mezelf wel vast.

7. Laat het verleden het verleden

Hoezo? Hij moet toch weten met wie hij echt samen is. Wat ik heb beleefd, met wie ik ben geweest? Hij kan alleen mijn soulmate zijn als hij echt alles van mij weet. Alles.

8. Als goede vrouw leer je van sport te houden

Om voetbal te kijken samen met hem en zijn lallende vrienden? Tussen 100 bierflesjes, geboer, en geschreeuw? En zodat zij mij uit kunnen lachen als ik een opmerking maak over voetbal die totaal niet klopt?

9. Leer om te koken

Nogmaals, ik wil geen huismoeder worden. Ik wil best leren koken, maar dan doe ik dat voor mezelf. Koken doen we samen, of we gaan ergens wat eten. Maar ik ga niet om 18:00 uur de gekookte aardappeltjes klaar hebben met jus. Echt niet.

10. Je zal nooit een man krijgen als je zo eet

Oh dus ik mag geen koekjes eten? Of een keer een lekkere burger? Zodat ik niet aankom? Hij mag van die extra kilootjes ook houden. En hij gaat daarvoor echt niet bij me weg. Ik zorg ervoor dat ik er goed uit zie. Ik zorg ervoor dat ik hij niks te klagen heeft. Maar ik eet wat ik wil eten.

11. Wees niet te intimiderend

Ik ga niet op de stoel zitten en niets doen. Ik ga door. Ik heb mijn eigen leven en hij zal mij daarin supporten. Anders is hij niet te man die ik zoek. Ik zoek iemand die me steunt. Iemand die achter mij staat.

Reageer op artikel:
Lieve mama: 11 x wat jij me hebt geleerd over mannen wat niét waar is
Sluiten