Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 14 okt 2016

Lifesaver wifihack: een blikje verdubbelt je bereik

Hoe vervelend is het. Je zit je favo serie te kijken, bent research aan het doen voor je paper of je Facetimed je bestie die aan de andere kant van de wereld zit en de Wifi is tergend langzaam. Altijd op het moment dat je hem het hardst nodig hebt. We kennen het probleem, Wifi is onmisbaar. Met deze hack zal je online leven voorgoed veranderen:

YAY! We kunnen nu ons Wifi signaal verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Laat dat nu net zijn wat we nodig hebben in deze online wereld. Trek je Bob de Bouwer pak aan en ga aan de slag.

Voor deze hack is alles wat je nodig hebt een blikje en een schaar. En misschien een paar pleisters voor onhandige aapjes onder ons. Volg deze stappen voor een heus wifiwonder in jouw huis.

Stap 1

Pak een blikje fris, maak het open en giet de inhoud in een glas. Weggooien of opdrinken (wij zouden voor het laatste gaan). Haal dan voorzichtig het lipje van het blikje af.

Stap 2

Pak een mesje of een schaar en snijd de onderkant van het blikje er helemaal af. Pas op dat je je handen niet openhaalt, het blikje is scherp AF.

Stap 3

Snijd nu de bovenkant eraf met een mesje of schaar maar houd een stukje van ongeveer drie a vier centimeter over aan de bovenkant. Snijd niet de hele bovenkant eraf zodat de bovenkant los hangt aan het blikje.

Stap 4

Knip het blikje in de lengte door. Dan ziet het er nu zo uit:

Stap 5

Plaats het blikje op de antenne van het bodem of van de router. Als er twee antennes zijn dan kun je nog een blikje prepareren.

De blikjes zorgen ervoor dat je overal in huis goed bereik hebt. Gooi je blikjes nooit meer weg, want deze aluminium vrienden zijn onze lifesavers.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: 7 x waarom nerds de allerbeste vriendjes op de wereld zijn

Reageer op artikel:
Lifesaver wifihack: een blikje verdubbelt je bereik
Sluiten