Lig jij het liefst de hele dag in bed? Dan ben jij een creatief genie

Zaterdag ben je laat thuis gekomen, of je ging gewoon laat naar bed. En zondag heb je weinig anders gedaan dan de hele dag in bed liggen. Is dit een beetje hoe jouw weekend eruit zag? Gefeliciteerd, want als je laat op blijft en het liefst de hele dag in bed ligt, dan ben je slimmer dan de rest, blijkt uit onderzoek.

Uitslapen, is het niet een van de heerlijkste dingen op de wereld? Je wordt wakker, je draait je om en je slaapt door. Een hele dag kun je in je bed blijven liggen. En als je niet meer slaperig bent, kun je gewoon blijven liggen. Beetje lezen. Beetje Netflixen. Appen met je vriendinnen. Dit is hoe een zondag moet zijn.

En als je je toch een beetje schuldig voelt dat je je weekend ‘verspild’ door in bed te blijven liggen, stop daar dan nu mee. want wetenschappers hebben het geheim van uitslapen ontdekt. Als je graag in bed blijft liggen betekent dat dat je een creatieve genie bent. Ha!

Uitslapen maakt je een soort Einstein

Wetenschappers van de Universiteit van Madrid onderwierpen duizend tieners aan hun onderzoek. Ze werden ingedeeld in een groep avondmensen en een groep ochtendmensen. Daarna moesten ze een aantal testen doen.

Als er ’s ochtends geen wekker gaat

Het bleek dat de tieners die laat naar bed gingen beter presteerden dan de vroege vogels. Hoe dat kan? De onderzoekers zoeken de verklaring in de evolutionaire hoek. Ze denken er vroeger, lang geleden, ’s nachts werk gedaan moest worden waarvoor intelligentie en creativiteit nodig was. Het was nodig dat je met innovatieve ideeën kwam.

Mochten mensen ooit zeggen dat het zonde van je tijd is om uit te slapen, dan weet jij wel beter. Want jij was gewoon bezig de genie uit te hangen.

Lees dit ook even als je liever lui dan moe bent: Hoera! Slapen is het nieuwe sporten volgens de wetenschap

Reageer op artikel:
Lig jij het liefst de hele dag in bed? Dan ben jij een creatief genie
Sluiten