Zorgt het drinken van light frisdrank alleen maar voor extra buikvet?

We snakken vaak naar zoetigheid ondanks dat we weten dat het slecht voor ons is. En de hele dag water drinken kan zo ontzettend saai zijn, toch? In de winter is een kop thee heerlijk maar als je staat te puffen van de hitte in de zomer heb je dat liever ook niet. We snappen best dat je daarom de neiging hebt om te grijpen naar de frisdrank en dan een light versie. Maar.. of dat nou zo'n goed idee is?

Onderzoek toont aan dat light frisdrank juist het tegenovergestelde effect kan hebben dan wat je eigenlijk verwacht. Het kan zelfs zo zijn dat je van light frisdrank méér aankomt dan dat je de normale variant drinkt.

749 mensen zijn onderzocht. Over een periode van tien jaar is gekeken hoeveel zij zijn aangekomen. Wat bleek? Degene die light frisdrank dronken waren in tien jaar tijd twee keer zoveel aangekomen dan de groep die normale frisdrank had gedronken.

Hoe dat komt? Onbewust drink je meer light frisdrank omdat je denkt dat het geen calorieën zijn. Dat leren we onszelf namelijk aan. Light frisdrank zou ‘gezond’ zijn. Doordat we meer drinken krijgen we meer fosforzuur binnen. En laat dat nou even funest zijn voor je lijn.

Naast dat het je dikker maakt, is fosforzuur ook slecht voor je bloeddruk, depressies en andere hartfalen. We raden je dan ook aan om liever water, thee, smoothies of kokoswater te drinken.

Reageer op artikel:
Zorgt het drinken van light frisdrank alleen maar voor extra buikvet?
Sluiten