Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 jan 2018

Ieh! Kun je echt een lintworm krijgen van sushi?!

God, wat kunnen we genieten van sushi. Als je weet dat je ’s avonds met je vriendinnen naar een sushirestaurant gaat, kun je je daar de hele dag wel op verheugen. Maar nu is de eetlust misschien een beetje verdwenen, want de afgelopen dagen viel overal te lezen dat je een lintworm kunt krijgen van sushi.

Whait what?! In Californië trok een man een lintworm van 1,65 meter uit zijn lichaam. (Dat is gewoon langer dan de schrijfster van dit artikel!). De dokters ontdekten dat de man élke dag sushi eet. Maar wij vragen ons nu angstvallig af: kun je echt een lintworm krijgen van sushi?

De NOS heeft dit uitgezocht. En gelukkig blijkt het mee te vallen. Het is wel zo dat de wormen eitjes leggen op rauwe vis. En als je sushi eet, zou je die dus zomaar kunnen opeten. (Gatver, toch wel een ranzige gedachte).

Lintworm krijgen van sushi

Maar in Nederland moet rauwe vis minimaal 24 uur gekoeld worden op -20 graden. Dit moet al zo sinds 1968, zodat alle parasieten doodvriezen.

In het buitenland zijn de regels weer anders. Dus mocht je op vakantie sushi eten, let dan even op hoe het wordt bereid. En als je toevallig een smerige keuken ziet, dan is het misschien beter om verder te lopen naar een ander tentje.

Het goede nieuws is natuurlijk dat je niet doodgaat aan een lintworm. Maar een super naar idee is het natuurlijk wel.

Reageer op artikel:
Ieh! Kun je echt een lintworm krijgen van sushi?!
Sluiten