Lippenbalsem addict? 8 x hoe je erachter komt of jij dat bent

Word jij ook altijd helemaal gelukkig als je lippenbalsem aanbrengt? Je lippen worden er heerlijk zacht van, ze glanzen mooi en ze worden ook nog eens verzorgd. Maar betrap je jezelf er ook op dat je eigenlijk wel heel veel lippenbalsems hebt? Drie voor onderweg en nog twintig thuis? Misschien ben je dan wel verslaafd aan lippenbalsem. Aan deze acht punten zou je een eventuele verslaving herkennen:

1. (Secret) stash

Heb jij zoveel lippenbalsems thuis dat je ze wel op straat aan iedereen kunt uitdelen? En blijf je toch maar kopen? Jouw (misschien wel geheime) voorraad kan er op wijzen dat jij toch echt niet zonder kan.

2. Planning aanpassen

Je komt erachter dat je geen lippenbalsem bij je hebt en gooit je hele planning om, om er toch eentje in handen te krijgen. Zelfs als je daardoor te laat komt.

3. Vaak aanbrengen

Elke tien minuten kan jij wel jouw favoriete lippenbalsem aanbrengen. Als je het door wat voor reden dan ook even een tijdje niet kan aanbrengen word je nerveus en geïrriteerd.

4. Stoppen lukt niet

Je hebt het al een paar keer geprobeerd, maar stoppen lukt gewoon niet. Je blijft maar grijpen naar je lippenbalsem en kan simpelweg gewoon niet zonder.

5. Reacties

Als mensen opmerkingen maken zoals: ‘Breng je het nu alweer aan?’ word je er een beetje pissig om. ‘Laat mij lekker mijn ding doen, als ik het wil aanbrengen, breng ik het aan.’ Je kan er fel door reageren. Uhh niet oké.

6. Liegen

‘Hoeveel lippenbalsems heb je eigenlijk?’ ‘Nah, twee ofzo.’ Oeps, je liegt over de hoeveelheid die je eigenlijk echt hebt.

7. Emotie

Als je merkt dat jouw humeur verandert zodra je bijvoorbeeld je lippenbalsem bent vergeten, kan het wel echt zijn dat je verslaafd bent. Je bent down en nerveus zodra je merkt dat je jouw favoriete balsem niet bij je hebt.

8. Je kan maar aan één ding denken

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, lippenbalsem is constant on your mind.

Reageer op artikel:
Lippenbalsem addict? 8 x hoe je erachter komt of jij dat bent
Sluiten