Dit zijn 3 geniale tips voor het dragen van lippenstift én een mondmasker

Jup, the stuggle is real. Al maanden moeten we niet alleen onze sleutels meenemen, maar ook een mondmasker als je het huis verlaat. Als je voor kerst een mooi rood lipje wilt dragen wordt het lastig om die niet te verpesten onder je mondmasker. Maar laat je vooral niet tegenhouden – want wij hebben de oplossing. Dit zijn 3 tips bij het dragen van lippenstift én een mondmasker.

Zo pak je het aan.

Lippenstift en mondmasker

Op deze manier bescherm je jezelf én zie je er ook nog een fabulous uit tijdens de feestdagen.

1. Kies de juiste lippenstift

Hollie Ellis (make-upspecialist) raadt aan om een matte lippenstift te dragen als je een mondmasker op moet. Als je geen matte lippenstift hebt, kan je ook een lipliner gebruiken als basis van je lippenstift. Op deze manier blijft je make-up veel beter op zijn plek.

Als je het hebt aangebracht kan je het beste met een zakdoekje het overtollige product wegdeppen. Zo zorg je ervoor dat de lippenstift ‘droog’ is en niet kan uitlopen.

2. Denk na over de manier waarop je aanbrengt

Zorg ervoor dat je eerst een verzorgend lippenproduct opdoet voordat je de lippenstift opsmeert. Dit werkt als een soort primer, die ervoor zorgt dat het langer blijft zitten en niet snel uitsmeert.

Ook kan je je lippenstift aanbrengen met je vinger – dit is ook een manier om ervoor te zorgen dat je écht de hoeveelheid gebruikt die je nodig hebt en dat er geen overtollig product achterblijft. Dan is de lippenstift meteen opgedroogd en heeft het geen kans op vlekken te geven op je mondmasker.

Daarnaast kan je als laatste stap een zakdoekje boven je lippen houden en daaroverheen settingpoeder aanbrengen. Dan kan je lipproduct écht geen kan meer op.

3. Zó fix je je lippenstift na uitsmeren

Een andere manier op het uitsmeren op te lossen, is dat je voordat je ergens naar binnen je lippenstift fixt. Zorg ervoor dat je altijd concealer of foundation mee hebt in je tas. Op deze manier kan je makkelijk met je vinger de uitgesmeerde stukjes wegwerken.

Lees ook: Dit zijn ze: de grootste make-uptrends van 2021 (én je kunt ze makkelijk thuis uitproberen)

Reageer op artikel:
Dit zijn 3 geniale tips voor het dragen van lippenstift én een mondmasker
Sluiten