Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 10 okt 2017

8 x wat je nog meer kunt doen in Londen naast kerstshoppen

Niet alleen het kerstshoppen in Londen is magisch dankzij alle verlichtingen en marktjes die er zijn. Londen heeft namelijk zoveel meer te bieden in de koude wintermaanden. Wij verzamelden wat je allemaal kunt doen in de stad. Dit is waarom Londen de allerleukste stedentrip is tijdens de kerstperiode:

1. Dineren in Beauty and the Beast stijl

In een theater in Londen kun je tot 14 januari het Beauty and the Feast meemaken. Het theater is ingericht in sprookjesachtige sferen. Er is muziek, er is dans, er is entertainment en niet te vergeten; er is heerlijk eten. Misschien wel het belangrijkste van alles. De hele ruimte wordt binnen een korte tijd helemaal omgetoverd tot een festijn met disco-lichten en zwaaiende kroonluchters. Kortom, verwacht het onverwachte. En vooral veel spektakel.

2. Disney feestje

Voor maar 12 euro kun jij een heus Disney feest meepakken in Londen. Ken jij alle Disney-liedjes nog goed genoeg om ze helemaal mee te kunnen zingen? Of je die vraag nu met ja of nee beantwoordt, maakt eigenlijk helemaal niks uit, want tijdens het Disney-feest kun je de tekst gewoon van een scherm aflezen. Confetti, ballonnen, dansers, livebands en vooral: Disney, Disney en nog meer Disney.

3. Live show van Love Actually

Kerstmis of niet, Love Actually kun je eigenlijk altijd wel kijken. Ook al is het veertien jaar geleden dat de film werd gemaakt, het blijft de beste romantische film ooit. En daarom is het zo fantastisch leuk dat er live shows komen van Love Actually. En deze kun jij gaan zien als je in Londen bent.

4. Met je hond naar de film

Picturehouse Central in Londen heeft het mogelijk gemaakt. Deze bioscoop zendt ‘hondenvriendelijke films’ uit, zoals ze het zelf noemen. Elke zondagochtend worden er speciale films uitgezonden waar ieder baasje met hond naartoe kan gaan. Jouw hond krijgt een deken en een snack. Maar je kan natuurlijk ook gewoon gaan als je hondenfan bent.

5. Glow-in-the-dark ballenbak

Lijkt het je niet fantastisch om een chillen in een ballenbak? En dan een ballenbak die licht geeft in het donker? Dat zou toch echt een fenomenale locatie zijn voor een feestje. En dat kan. In Londen. Daar is een glow-in-the-dark ballenbak voor volwassenen met maar liefst 250.000 ballen. Leuk om tijdens je bezoekje aan Londen naartoe te gaan.

6. Alcohol snoepjes kopen

In Londen is een snoepwinkel genaamd SugarSin. Het is een winkel vol met zoetigheden. Maar de winkel is net wat stouter dan een gewone snoepwinkel. Want hier vind je heerlijkheden waar je dronken van kunt worden. In de prachtige schappen vind je prosecco en rosé winegums, maar ook rum-cola heerlijkheden. Dat is nog eens wat anders dan die ouderwetse colaflesjes.

7. Kaas eten in een kaasbar

Als je een echte kaaslover bent dan kun je tijdens je bezoek aan Londen even langs een enige echte kaasbar met maar liefst dertig soorten kaas. The Cheese Bar in Londen, een hemel op aarde. Alle verschillende soorten kaas worden gebruikt voor de gerechten die ze er serveren. En alle kazen worden met veel liefde gemaakt in Groot-Brittannië zelf.

8. Assepoester high tea

In een echte Assepoester koets kun je genieten van de meest magische high tea ooit. De high tea wordt je aangeboden door The Tea Terrace bij House of Frasier. Dit is gelegen in Oxford Street, Londen. Je krijgt een glaasje prosecco, een pot thee en een etagère vol met sandwiches, scones, cake en zoetigheid. Dit alles kost slechts 24,95 pond (28 euro). Haast je snel naar de high tea en let op dat je geen muiltje verliest.

ZIE OOK: Deze prachtige foto’s bewijzen dat Londen écht de aller- allermooiste kerststad is

Reageer op artikel:
8 x wat je nog meer kunt doen in Londen naast kerstshoppen
Sluiten