Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 11 september 2017

Proost! Lonely Planet heeft een nieuw boek met fijne wijnroutes

De Lonely Planet is je grootste vriend als je een reis hebt gepland. Alle informatie die je nodig hebt, vind je terug in de verschillende handige boeken. En nu komt een boek dat reizen nog een stukje aantrekkelijker maakt: fijne wijnroutes voor de fijnproevers.

Gooi je reis eens over een andere boeg

De wereld heeft heel veel prachtige plekken waar druiven groeien die worden gebruikt om ons aller favoriete drankje te produceren: wijn. En omdat een wijnreis uniek is en op je bucketlist behoort, brengt Lonely Planet een heuse gids uit met de mooiste wijnroutes.

Wat is er mooier dan wijn proeven op de plaats waar hij is gemaakt? Een persoonlijke kennismaking met de wijnmakers, een goed glas wijn onder de Italiaanse of misschien wel Australische zonsondergang. Je kunt een weekend naar Frankrijk of reizen naar Chili. Als wijnlover is dit boek perfect met wijnroutes waar je van droomt.

De wijnroutes

Het boek neemt je mee naar 52 wereldberoemde wijnstreken die stuk voor stuk perfect zijn voor een droomvakantie vol met wijn. Wat dacht je van deze toplocaties:

Australië – De Margaret River
Aan de westkust down under vind je een culinaire oase met een combinatie van wijn, oceaanstranden en magische landschappen. Nu er goedkope vluchten naar Perth beschikbaar zijn, wordt deze wijnstreek genaamd Margaret River ook door de rest van de wereld ontdekt.

Ongeveer een uur rijden van de Margaret River ligt Capel Vale. Deze wijngaard heeft een heel scala aan druiven waaronder de sangiovese, de tempranillo en de nebbiolo. Ook de gangbare cabernet sauvignon en chardonnay vind je hier. Je leert hoe je gerechten uit de hele wereld kunt combineren met deze wijnen, er is namelijk een chefkok aanwezig.

Bij Knee Deep kiezen de wijnmakers voor de klassiekers als chardonnay en sauvignon blanc. Het klimaat is er warm, waardoor de druiven goed groeien. Er zit een restaurant naast de wijngaard, waar biologische ingrediënten gebruikt worden met een vleugje Azië en natuurlijk hun eigen wijnen. Het is een paradijs voor liefhebbers van spijs en drank.

Verder naar het zuiden kies je tussen Voyager en Leeuwin, allebei belangrijke domeinen in het gebied. Als je een voorbeeld wilt zien van stijlvolle Kaaps-Hollandse architectuur dan kies je voor Voyager. Er bloeien ook heel veel rozen. Je kunt ook gaan voor zeeklimaat en oude Australische grond met respectvolle wijnmakers. Je vindt ze in Leeuwin.

Marokko – Meknès
Verlaat de olijfgaarden en ontdek de verborgen wereld van de Marokkaanse wijn. de Feniciërs worden beschouwd als de eerste echte wijnmakers van Marokko en gebruikten de Meknès voor de allerlekkerste wijn. Het is een gebied met olijfbomen, sinaasappelplantages, tarwevelden en klaprozen. Kortom: een prachtig zicht ben je van verzekerd. Er is volop zon en dat maakt de grond erg vruchtbaar.

Omdat de Islam alcohol verbiedt gaat alles heel discreet in zijn werk. Er wordt bijvoorbeeld geen reclame gemaakt en in de wijnhuizen wordt niets verkocht tijdens de Ramadan. Toch is het aantal wijnmakerijen explosief gegroeid de afgelopen jaren.

De meest voorkomende Marokkaanse wijn is de fruitige en kruidige gris. Het is een bleekroze wijn van cinsaut, grenache, caladoc of marselan.

Château Roslane is een wijnindustrie met een productie van 35 miljoen flessen wijn per jaar. Hun rode Beauvallon is gemaakt van carignandruiven van zestig jaar oude wijnstokken. De grootste verrassing is de rosé, een cabernet sauvignon die nét niet rijp wordt geoogst. Alles is roze, zelfs de kurk. Perfect voor vrouwen en voor je Insta.

Maar er komen natuurlijk nog veel meer landen aan bod zoals Zuid-Afrika, Argentinië, Frankrijk, Italië en Canada. Kun je ook niet wachten? Vanaf 26 september kun je het boek met unieke wijnroutes bemachtigen.

Nog meer inspiratie voor je wijnreisjes: Wijn obsessie? Dit zijn jouw ultieme vakantiebestemmingen

Reageer op artikel:
Proost! Lonely Planet heeft een nieuw boek met fijne wijnroutes
Sluiten