Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 5 september 2017

Te leuk: Louis Vuitton gaat het grootste pretpark van Frankrijk openen

Over een aantal jaren kan het maar heel goed zo zijn dat we niet een tripje naar Disneyland plannen, maar een tripje naar het pretpark van het Franse modehuis Louis Vuitton. En dat klinkt eigenlijk best cool, niet?

Een pretpark van Louis Vuitton

Vergeet de Efteling, vergeet Disneyland. Een echte waaghals én designlover wil een ticket voor het pretpark van Louis Vuitton. Het Franse modehuis Louis Vuitton Moët Hennessy wil een bestaand park namelijk omtoveren tot een immens pretpark.

Het pretparkje genaamd Jardin d’Acclimtation in Parijs bestaat dit jaar 157 jaar. Al sinds 1984 heeft het Franse modehuis een belang van 80 procent, maar het modehuis wil meer. Het stuk tuin zal het derde grootste pretpark van Frankrijk moeten worden.

Gaan, gaan, gaan

Louis Vuitton wil maar liefst zeventien nieuwe attracties bouwen waaronder drie achtbanen en vliegende bootjes. Naast de broodnodige adrenaline kicks wil het modehuis ook dat je kennis kunt opdoen in het pretpark. Daarom zullen er beurzen worden georganiseerd over onderwerpen als duurzaamheid en wetenschap.

Tegen 2025 wil de topman van LVMH drie miljoen bezoekers trekken. Daarmee zal het pretpark net achter Disneyland eindigen. En eerlijk: hoe cool klinkt het, een pretpark van Louis Vuitton? Al zin om te gaan? Ook tijdens het verbouwen van het pretpark kun je gewoon naar binnen.

Wist je dit al? Er komt een nieuw pretpark à la Disneyland dat nóg sprookjesachteriger wordt

Reageer op artikel:
Te leuk: Louis Vuitton gaat het grootste pretpark van Frankrijk openen
Sluiten