We houden van beauty klassiekers en dit is onze top vijf

Beauty klassiekers zijn niet voor niks klassiekers. Ze zijn tijdloos en worden al jaren en jaren gebruikt. Daarom is dit onze top vijf van beauty klassiekers.

1. Winged eyeliner

De winged eyeliner is een échte beauty klassieker. De combinatie van een winged eyeliner met donkere oogschaduw staat garant voor een zwoele opvallende avond look, terwijl je met een eyeliner alleen de nadruk op je ogen legt en ze optisch groter maakt. Een echte statement look maak je door je winged eyeliner te combineren met een andere klassieker, namelijk de rode lipstick.

2. Rode lipstick

Marilyn Monroe, Elizabeth Tayler, en Madonna stonden bekend om het dragen van rode lipstick. Maar ook hedendaagse stijliconen zoals Gwen Stefani, Emma Stone en Rihanna rocken de rode lipstick. Het is dé makkelijkste manier om je look een upgrade te geven. Want ook al heb je geen zin om een complete make-up aan te brengen, wanneer je een rode lipstick draagt heb je verder niks meer nodig.

3. Een bob

De bob kent allerlei varianten zoals de lob (lange bob) en de blob (blonde lange bob). In de jaren ’20 werd hij geïntroduceerd en sindsdien zien we hem keer op keer weer terugkomen. Heel veel celebrities zweren bij een bob, maar Anna Wintour is waarschijnlijk wel één van de bekendste vrouwen met een bob.

4. Smokey eye

Ook de smokey eye kent vele varianten, hoewel de zwarte smokey eye wel het meest bekend is als beauty klassieker. Het is even oefenen om hem te maken, maar als je er eenmaal handigheid in hebt kun je hem in alle kleuren van de regenboog maken.

5. French manicure

De french manicure is uitgevonden tijdens de catwalk shows in Parijs. Omdat de ontwerpers bang waren dat felle kleuren nagellak de aandacht van de Haute Couture af zouden leiden werd er besloten de nagels te verzorgen met natuurlijke kleuren. Zo ontstond het witte randje nagellak opgevuld met roze op het nagelbed. Tegenwoordig is de French manicure niet meer weg te denken, en zelfs de teennagels worden in de zomer vaak voorzien van een French manicure.

Reageer op artikel:
We houden van beauty klassiekers en dit is onze top vijf
Sluiten