Renée
Renée | LinkedIn Life 30 jul 2018

Volgens onderzoek ben je intelligent als je van Love Island houdt

Joe joe. Zijn jij en je vriendinnen ultieme Love Island fans? Dan is er goed nieuws. Volgens onderzoek ben je dan waarschijnlijk intelligent.

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je briljant bent, maar het is wel zo leuk als onderzoek dat bevestigt. En als de wetenschap het zegt hebben ze ongetwijfeld gelijk.

Love Island fans zijn intelligent

Wetenschappers van de Max Planck Institute for Empirical Aesthetics hebben samen met Vox, een Amerikaanse nieuwssite, een video gemaakt over dit onderwerp.

Want hoe komt het toch dat we zo gek zijn op slechte films en televisie televisie zoals Love Island en Temptation Island?

Hoge intelligentie

Keyvan Sarkhosh, één van de onderzoekers, weet waarom. ‘We spreken over een publiek met een gemiddeld hoge intelligentie. Deze kijkers zijn geïnteresseerd in een breed spectrum van media over de traditionele grenzen van populaire cultuur.’

Dat is vooral chique taal voor: mensen houden van ‘slechte’ televisie omdat het afwijkt van de mainstream programma’s die je verder ziet op tv.

Why people keep watching the worst movie ever made

Why people keep watching the worst movie ever made.

Geplaatst door Vox op Vrijdag 16 juni 2017

Hoge kijkcijfers

Natuurlijk is een programma als Love Island of Temptation Island niet te vergelijken met een inhoudelijk programma. Maar toch hebben ze hoge kijkcijfers. Daar mag je jezelf en het hoogopgeleide en intelligente publiek voor bedanken.

In Nederland is minstens de helft van de kijkers hoogopgeleid. De problemen waar de koppels tegenaan lopen zijn als een verademing voor dit publiek.

Leven voor de drama

En eerlijk, jij geniet er ook van. Misschien durf je het toe te geven, misschien kom je er liever niet voor uit. Maar het kan op de één of andere manier fijn zijn om te zien hoe anderen het slechter hebben dan jij.

Er is dus helemaal niks mis mee als je van dit soort vermaak houdt. Je kunt je dus gewoon bij de intelligente groep kijkers voegen die ook de drama tussen Niels en Rosanna op de voet volgen.

Wat zijn ze sexy! Dit zijn de deelnemers van Love Island seizoen 4 en wij zijn verliefd op alle mannen

CosmopolitanHet Parool

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek ben je intelligent als je van Love Island houdt
Sluiten