Omani McDaniels
Omani McDaniels Love 11 mrt 2016

Love wake-up call: Deze excuses mag je jezelf nooit meer wijsmaken

Geen enkele vrouw wil eraan toegeven, maar het komt voor dat iemand geen interesse in je heeft. Het kan gebeuren. Toch weten we onszelf er altijd van te overtuigen dat het niet aan ons ligt. Hier wat herkenbare redenen die we onszelf vertellen, als we niet willen toegeven aan de zes meest ego-vernielende woorden op aarde: Hij is niet in je geïnteresseerd.

Hij heeft het vast te druk

Op een reactie wachten kan hels zijn. Je blijft je telefoon checken, terwijl je weet dat je niets hebt ontvangen en met elke ‘ping’ spring je op en hoop je zijn naam op je beeldscherm te zien. Na dagen niets te hebben ontvangen, kun je jezelf proberen te overtuigen dat hij het te druk heeft gehad om te reageren. Maar als jij iemand echt leuk vindt, wacht je dan ook zo lang met reageren?

Misschien had ik wat meer ‘hard to get’ moeten spelen

Ja mannen houden van jagen, maar het is niet erg om de jongen die je leuk vindt te laten weten dat je hem óók leuk vindt. Als het gevoel wederzijds was, zou hij niet wegrennen. Tijd om eraan toe te geven.

Hij vindt me té leuk

‘Misschien vindt hij mij gewoon zó leuk, dat hij ervan schrikt. Hij trekt zich terug, omdat hij niet kan omgaan met zijn emoties.’ In sommige gevallen zal dit vast zo zijn, maar helaas niet in elke. Je wil sowieso niet met een jongen zijn die niet met zijn emoties om kan geen. Daarvoor ben je te sterk. Je zult constant bezig zijn met hem zich prettig laten voelen, maar wie is er dan bezig met jouw gevoelens?

Ik was niet avontuurlijk genoeg tussen de dekens

Als dit iets is wat je tegen jezelf zegt, dan moet je nu naar de spiegel lopen en je excuses aanbieden. Als jij niet avontuurlijk genoeg voor hem was, dan lag dat meer aan het feit dat je niet ontspannen genoeg was. En hij is degene die jou ontspannen moet laten voelen. Geen twijfel over mogelijk dat jouw innerlijke beest dan was losgekomen.

We hadden gewoon verkeerde timing

‘Als we elkaar een paar jaar later waren tegengekomen, was alles oké geweest. Dan zou hij wat meer volwassen zijn en zou ik wat rustiger aan hebben gedaan en zou alles perfect zijn.’ Het verzacht de pijn een beetje, om op deze manier ernaar te kijken. Maar wacht er niet op, want je hebt geen garantie dat het over een paar jaar anders zal zijn. Die tijd zou je ook kunnen investeren in iemand die het waard is.

Hij is gewoon niet klaar om te settelen

‘Hij is nog jong en wil graag losgaan. Als hij zou toegeven aan zijn gevoelens voor mij, dan zou hij gelijk in een vaste relatie zitten.’ Als deze jongen liever los wil gaan, dan met jou te zijn, is het sowieso een loser.

Het is nooit leuk om toe te geven dat iemand geen interesse in je heeft. Laten we eerlijk wezen: het is altijd een klap. Maar vergeet niet dat het vooral je ego is die de klap opvangt. Als hij écht zo leuk was geweest, dan had hij doorgehad hoe geweldig jij bent. Hij heeft jou op deze manier een hoop ellende bespaard en je de kans gegeven om een waardige man te ontmoeten.

LEES OOK: De 9 dilemma’s van het daten van tegenwoordig

Reageer op artikel:
Love wake-up call: Deze excuses mag je jezelf nooit meer wijsmaken
Sluiten