Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 7 aug 2017

Deze voordelen gelden alleen voor meisjes die een lange-afstandsrelatie hebben

Een relatie op lange afstand onderhouden is hard werken. Maar, als je lover niet in dezelfde stad woont heeft dat ook heel veel voordelen. En het kan echt goed zijn voor je relatie. Zeg ik, als expert met een relatie op twee uur afstand.

1. Je leert elkaar heel goed kennen

Een lange-afstandsrelatie is vaak gebouwd op woorden, omdat je elkaar niet vaak ziet. Onderzoek heeft uitgewezen dat koppels die ver van elkaar wonen minder vaak met elkaar praten dan koppels die wel in dezelfde stad wonen, logisch. Het enige verschil is dat de lange-afstandsrelatiekoppels gesprekken hebben met meer inhoud.

Door dit soort gesprekken leer je elkaar pas echt goed kennen. Dankzij deze communicatieskills zorg je ervoor dat je relatie stand houdt. Daarbij komt dat wanneer je elkaar weer ziet, je bergen gespreksstof hebt en het niet snel saai is.

2. Je bent minder geneigd om lust te verwarren met liefde

Aantrekkingskracht in een lange-afstandsrelatie is meestal gebaseerd op basis van emotionele intimiteit en gedeelde waarden in plaats van fysieke intimiteit. Je wordt voornamelijk aangetrokken tot iemand door de gesprekken die je hebt (in plaats van de seks die je deelt). Oké, het is niet een ijzersterke garantie voor een langdurige relatie, maar het helpt zeker.

3. Je geeft elkaars vertrouwen een enorme boost

Als degene van wie je zielsveel houdt niet dichtbij is, dan kan het moeilijk zijn om je vertrouwen te behouden. Als je lover uitgaat zonder jou en de tijd van zijn leven heeft, kan je vrij jaloers worden. Als je een lange-afstandsrelatie hebt word je gedwongen om zulke onzekerheden te herkennen en onder ogen te zien. Je wordt op de proef gesteld en leert elkaar te vertrouwen. Hierdoor zul je uiteindelijk zelfverzekerder worden en zal de relatie enorm sterk worden.

4. Je leert communiceren en een conflict goed op te lossen

Het kan irritant zijn, dat je alleen communiceert door te praten en je elkaar niet vaak kan aanraken. In het proces leer je dat op de juiste manier communiceren echt essentieel is. Vooral via de telefoon zul je wel eens miscommunicaties hebben en via WhatsApp kunnen bepaalde berichten toch iets anders over komen dan de bedoeling was.

Als je ver van elkaar verwijderd bent, heb je veel vertrouwen en skills nodig om deze obstakels op te lossen. Koppels die leren hun problemen op een juiste manier op te lossen hebben hier in de toekomst baat bij. En als je de lover na een conflict weer ziet, kun je niets anders dan compleet smelten.

5. De tijd samen waardeer je enorm

Elkaar niet vaak zien betekent dat wanneer het wél het geval is, je vaak leuke dingen gaat ondernemen. De tijd die jullie samen doorbrengen waardeer je enorm. Je leert om samen te genieten van elk moment, zelfs al is het alleen maar boodschappen doen. Omdat het niet vaste prik is, is het juist zo leuk. Dankbaar zijn in het leven is een manier om je echt gelukkig te voelen. Ook samen.

6. Je maakt meer memorabele momenten

Geloof me, een sleur wordt het niet snel. In een lange-afstandsrelatie doe je meer moeite om de tijd die je samen hebt speciaal te laten zijn. Je kunt toerist spelen in jouw stad of in zijn stad, nieuwe restaurants proberen, romantische tripjes maken of picknicken ergens in een park. Niet dat dat normaal niet kan, maar je doet wel meer moeite om het altijd speciaal en memorabel te laten zijn.

Je werkt hard om elk moment speciaal te laten zijn, je creëert momenten en herinneringen die jullie relatie zo waardevol maken. Deze levendige herinneringen worden belangrijke en positieve dingen in jouw relatie.

7. Je leert geduld te hebben

We leven in een wereld waar vele dingen snel en makkelijk beschikbaar zijn. We sturen een appje of een mail en krijgen vrijwel meteen een reactie. Je koopt je kleding online, maakt instant noodles of een kant-en-klaarmaaltijd. Maar je weet: een echte goede koffie kost tijd. En daar heb je geduld voor nodig. Hetzelfde geldt voor een relatie.

Lange afstandsrelaties lijken ontworpen te zijn om te leren om geduld te hebben. En geduld is een vaardigheid waar je veel aan zult hebben in het leven. Dankzij geduld leer je omgaan met frustraties, zonder gestrest te raken. Het helpt je om op lange termijn een overzicht te krijgen van situaties en problemen.

Wanneer je leert om geduld te hebben in je lange afstandsrelatie koester je niet alleen de liefde voor elkaar, maar ontwikkel je ook je karakter.

8. Je hebt meer tijd voor andere passies en interesses

Natuurlijk wil je 24/7 bij hem zijn. Maar dat is niet gezond. Als jullie niet dichtbij elkaar wonen dan betekent dat, dat je veel meer vrije tijd hebt. Je gebruikt die extra tijd die je nu hebt om dingen te doen die je echt leuk vindt. Je kunt iets creatiefs doen, een vreemde taal leren, boeken lezen en natuurlijk: er vaker met je girlsquad op uit.

Investeren in andere passies en interesses is niet je lover verraden, het maakt je juist een interessant en gelukkig mens. En dat straal je uit.

9. Je leert onafhankelijk te zijn

Wanneer je vaker zonder je lover bent dan met, dan leer je de meeste uitdagingen in het leven aan te pakken. Je doet je eigen financiën, je maakt je eigen eten en lost technische klusjes op. Wanneer het even moeilijk wordt, is je lover daar om emotionele support te geven. Maar hij kan op dat moment niet fysiek jouw probleem oplossen.

Dit voelt nooit leuk en zal altijd een struikelpunt in de relatie blijven. Maar, zonder dat je door hebt groei je juist enorm. Je bent namelijk op jezelf aangewezen en daarmee leer jij onafhankelijk te zijn. Iets wat jou zeker verder zal helpen in het leven. En oh, wat bewondert hij jou daar om.

LEES OOK: Ik heb al vanaf mijn 18e een relatie, waarom zeiken jullie daar zo over?

Reageer op artikel:
Deze voordelen gelden alleen voor meisjes die een lange-afstandsrelatie hebben
Sluiten