Is je lover een moeilijke eter? Dan herkennen jullie deze situaties sowieso

Tijdens jullie eerste date had je het al door: je hebt een moeilijke eter aan de haak geslagen. Nu ben je helemaal gewend aan zijn of haar gekke eetgewoontes. Je pik met liefde de kappertjes van je partners carpaccio, ruilt vaak van gerecht als zijn of haar gezicht vertrekt naar de eerst hap en kookt altijd met een aangepast recept. De volgende dingen herken je gegarandeerd als je lover een picky eater is.

Er zijn mensen die alles eten wat los en vast zit, maar daar hoort jouw liefje niet bij. Hij of zij bekijkt iedere hap aandachtig voordat ‘ie gegeten wordt en houdt er nogal bijzondere trekjes op na.

Is je lover een moeilijke eter? Dan herken je deze situaties sowieso

Een relatie met een moeilijke eter vraagt nu eenmaal om een paar kleine aanpassingen en dat is helemaal prima.

1. Ieder recept dat je wil koken moet goedgekeurd worden

Als jij een heerlijke risotto spot op Pinterest of een lekkere burrito in de Allerhande, dan stuur je deze eerst door naar je lover voordat je boodschappen gaat doen. Zodra het recept goedgekeurd is (soms met wat kleine aanpassingen) ga jij pas aan de slag.

2. Jullie checken altijd het menu voordat jullie reserveren bij een restaurant

No way dat jullie zomaar plaatsnemen in een willekeurig restaurant. Nee, voordat jullie een reservering maken is het PDF-bestand met het menu gedownload en uitgebreid bestudeerd. Wanneer jullie van de bediening het menu in handen krijgen vertonen jullie een Oscarwaardige act en doen jullie alsof je het menu nog nooit hebben gezien.

3. Uiteten op vakantie is soms nogal een uitdaging

In ons vertrouwde kikkerlandje is uiteten prima te doen, maar zodra je op vakantie bijna verplicht bent een onbekende keuken te proberen slaat de paniek toe. De uiteindelijke oplossing? Jullie eten in restaurantjes waar er plaatjes op het menu staan en besteden al jullie MB’s uit aan Google Translate om het menu te vertalen.

4. Verjaardagen met eten zijn altijd riskant

Familieverjaardagen waar jullie blijven eten zorgen altijd voor een beetje paniek bij je partner, want wat als hij of zij helemaal niets lust? Gelukkig is de meeste familie hiervan op de hoogte en wordt er altijd een apart bordje gemaakt.

5. Jullie nodigen mensen het liefst uit bij jullie thuis

Het liefst neem je zelf het heft in handen en zet je zijn of haar lievelingsgerecht op tafel. Wanneer je bij vrienden gaat eten komt er geregeld een gerecht op tafel dat je liefje niet lust. Tja, ongemakkelijk.

Lees ook: Dit is wat iedere moeilijke eter herkent

Reageer op artikel:
Is je lover een moeilijke eter? Dan herkennen jullie deze situaties sowieso
Sluiten