Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 4 apr 2018

Luie meisjes opgelet! Volgens onderzoek ben jij juist super intelligent

Als Pasen voor jou bestond uit eten, slapen, nog meer eten en Netflix is er goed nieuws. Waar anderen je misschien lui zouden noemen is het eigenlijk een teken dat je enorm intelligent bent.

Hè hè, er is eindelijk een onderzoek dat opkomt voor de luie mensen onder ons. Of nou ja, lui klinkt wel heel oneerbiedig, maar je snapt vast wel wat we bedoelen. Als jij het helemaal oké vindt om jezelf een ochtend, middag en/of avond te vermaken op de bank is dit een onderzoek naar je hart. Je bent hartstikke intelligent.

Luie mensen zijn intelligent

Het onderzoek is met 60 participanten niet heel betrouwbaar, maar de uitslag is wél interessant. Uit een nieuw onderzoek in Amerika blijkt namelijk dat intelligente mensen meer tijd spenderen aan lui zijn.

Waarom? Omdat mensen met een hoger IQ zich minder snel vervelen. Even niksen of Netflixen (dat klinkt al hetzelfde) is voor hen geen probleem. Als je intelligent bent heb je volgens dit onderzoek niet telkens prikkels nodig door externe activiteiten uit te voeren.

Onderzoek

Aan het onderzoek werkten 30 denkers en 30 niet-denkers mee. Hoe lullig niet-denkers ook klinkt. De mensen die je dag in, dag uit naar de sportschool ziet gaan vallen misschien wel in die categorie. Als je de resultaten mag geloven zijn de denkers namelijk een stuk minder actief dan de niet-denkers.

Daarop werd de conclusie getrokken dat als jij intelligent bent je minder snel verveling ervaart. Jij hoeft niet je agenda met 101 afspraken te vullen om je dag door te komen.

Eén tipje: ben jij ‘lui’? Dan moet je volgens de wetenschappers oppassen dat je niet té weinig gaat bewegen. Maar als het goed is ben je dan weer intelligent genoeg om dit zelf op te merken.

Reageer op artikel:
Luie meisjes opgelet! Volgens onderzoek ben jij juist super intelligent
Sluiten