Voor op je bucketlist! Je kunt super schattige luiaarden verzorgen in een opvangcentrum in Costa Rica

De reis van je leven maken en dat combineren met het verzorgen van dieren? Als dat je droom is, staat deze reis na vandaag bovenaan je bucketlist. Wie weet sta jij binnenkort wel in de jungle van Costa Rica te knuffelen met een baby luiaard. Aaaaaah.

Luiaarden zijn echt de chillste dieren op aarde, ze doen bijna niks, toch zijn ze super slim en het lijkt alsof ze altijd lachen.

Luiaarden hebben vaak hulp nodig

De keerzijde van hun slome loopje is dat ze makkelijk in de problemen raken. Ze kunnen uit een hoge boom vallen omdat ze zich niet snel genoeg ergens aan vastklampen, of worden aangereden door auto’s. Daarnaast worden er ook nog eens heel veel bomen gekapt in Costa Rica waardoor hun natuurlijke woongebied verdwijnt. Zo zielig.

Reis van je leven

Waarom zou je een prachtige reis maken niet combineren met vrijwilligerswerk? Zo kun je Costa Rica ontdekken en tegelijkertijd wat goeds doen. In San Miguel (dichtbij de hoofdstad San José) staat een opvangcentrum voor verschillende dieren uit de jungle, waaronder enorm veel schattige luiaarden.

Je taken bestaan in het opvangcentrum onder andere uit het klaarmaken van voedsel, het voeden van de dieren en het observeren van de dieren. Ze hebben namelijk veel aandacht nodig. Met name de baby luiaardjes, die hebben net zo veel aandacht nodig als mensenbabys’s.

Een prachtige ervaring

Twee weken helpen in het opvangcentrum kost je 995 euro. Geen klein bedrag, maar de ervaring die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar. Je deelt je kamer met iemand anders en het eten is inbegrepen in de prijs. Het is de bedoeling dat je minimaal twee weken helpt, langer mag natuurlijk altijd. Hier vindt je nog meer info over het opvangcentrum en het werk.

Reageer op artikel:
Voor op je bucketlist! Je kunt super schattige luiaarden verzorgen in een opvangcentrum in Costa Rica
Sluiten