Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 30 nov 2017

Girlstripje: Luxemburg is dé chocoladestad waar je met je bestie naar toe wil

Met je beste vriendin een weekendje weg is fantastisch. Je kunt eindeloos shoppen, de lekkerste dingen eten en drankjes drinken tot jullie écht niet meer kunnen. Maar waar ga je naar toe? Nou, naar Luxemburg.

Beautify’s Yasmine werd door het hotel Sofitel Luxembourg The Grand Ducal uitgenodigd om 24 uur in Luxemburg te vertoeven. En ze ontdekte dat deze stad perféct is voor een girlsweekend.

Luxemburg is dé plek om met je bestie heen te gaan

Luxemburg? Mensen trokken hun wenkbrauwen op toen ik vertelde dat ik een nachtje naar de stad ging. Want: valt daar wat te beleven dan?

Inmiddels kan ik volmondig ‘ja’ antwoorden op die vraag. Je denkt misschien niet zo snel aan Luxemburg als je een weekendje weg wil, maar de stad heeft werkelijk alles wat je wil als je er even tussenuit gaat met je beste vriendin. Denk: pittoreske straatjes, prachtige uitkijkpunten, heel veel winkels, lekkere restaurants, feestjes, in de winter kerstmarkten en bovenal chocolade. Heel. Veel. Chocolade.

Luxemburg is de chocolade hoofdstad van Europa

Als je dacht dat Belgen van chocolade houden met hun bonbons en pralines, dan heb je de Luxemburgers nog niet ontmoet. Want man man man, wat zijn ze in dit land dól op chocolade.

Als je in Luxemburg Stad bent, breng dan zeker een bezoektje aan Oberweis. Dit is de populairste chocoladewinkel van de stad. De chocoladetaartjes zijn echt goddelijk.

Ook Chocolate House is ook een echte hotspot als je een chocoladelover bent – en welke vrouw is dat nou niet? Chocolate House ligt tegenover het Paleis van de Groothertog van Luxemburg en het is een heel schattig zaakje in een authentieke stijl.

Behalve chocolade inslaan, kun je hier ook een ’spoon’ nemen. Dat is een lepel met een stuk chocolade (je kunt echt kiezen uit een miljoen verschillende soorten chocolade), waar je vervolgens warme chocolade van maakt. Té lekker.

’s Nachts in Luxemburg

Wij werden uitgenodigd door het hotel Sofitel Luxembourg The Grand Ducal en mochten daar overnachten in het zachtste bed óóit.

Het hotel is op loopafstand van het centrum met alle winkels en restaurants. En vanuit de ontbijtzaal heb je een uitzicht práchtig.

Tip: Een paar keer per jaar vindt in Sofitel Luxembourg The Grand Ducal ‘La Nuit by Sofitel’ plaats. De hotelbar wordt dan omgetoverd tot een plek waar mensen vanuit de hele stad naar toe komen om drankjes te doen en te dansen.

La Nuit stopt om 1 uur ’s nachts. Daarna kun je meteen je kamer inrollen als je dat wil. Of je duikt nog even verder het nachtleven in.

En eh, er zijn vrij veel mannen in Luxemburg stad, omdat het een belangrijke plek is voor de internationale financiële sector… just saying

Wat je ook wil weten over Luxemburg

Luxemburg bestaat uit een nieuw en een oud gedeelte. Het oude deel heet Grund en dit ligt – zoals de naam al doet vermoeden – lager dan het nieuwe gedeelte van de stad. Het heeft een middeleeuwse uitstraling en dit is ook de plek waar veel restaurants zitten en waar je op stap kunt.

Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Chemin de la Corniche, de oude vestingmuur aan de Rue de Luxemburg. Je kijkt zo de vallei in.

Als je er vlak voor Kerstmis bent, is de stad nóg gezelliger. Door de stad heen zijn namelijk verschillende kerstmarkten waar je een glaasje glühwein kunt drinken. En er is een ijsbaan, dus je kunt je bestie uitdagen om een rondje te schaatsen.

Klinkt goed toch? Waar wachten jullie nog op?

Liever naar de zon? Lees dan dit artikel: Het witte eiland Paros is nu dé Griekse bestemming waar je cocktails wil drinken

Reageer op artikel:
Girlstripje: Luxemburg is dé chocoladestad waar je met je bestie naar toe wil
Sluiten