Maak je donkere lipstick lente proof

Waarschijnlijk gaat je voorkeur uit naar wat frissere kleuren qua lipstick in de lente. Maar met wat kleine aanpassingen kun je je donkere kleur nog prima gebruiken.

Het ligt niet erg voor de hand maar deze lente gaan we veel donkere kleuren lipstick zien. Een donkere kleur lipstick combineert geweldig met een lente outfit, maar daarvoor is het belangrijk dat de lipstick wel een lichte en transparante textuur heeft.

Maak de look

Bij de look van Lupita Nyong’o maakte make-up artist Nick Barose gebruik van een lippotlood van Lancôme in de kleur Plum. Daar is een transparante gloss (Lip Lover van Lancôme) gebruikt in de kleur Bordeaux nr 362. Een heel klein beetje zwarte oogschaduw in het midden geeft de look meer diepte.

Het is heel belangrijk om de lipstick mooi te laten glanzen. Dat zorgt er namelijk voor dat de look er niet zwaar uitziet maar juist fris en lente-achtig.

Verander je donkere kleur lipstick

Zorg dat je lipstick een klein beetje rood bevat om het geheel niet te zwaar te maken. Wanneer je een matte donkere kleur wil gebruiken, voeg dan een beetje gloss of lippenbalsem toe aan de kleur.

Wanneer je een hele dekkende lipstick hebt breng hem dan met een stained effect aan. Voor de hele donkere kleuren die naar het zwart neigen is het aan te raden deze wat lichter te maken door een lichte nude kleurige gloss eroverheen te gebruiken. De lipstick verandert daardoor in de kleur mauve. En zo ben je helemaal ready voor de lente.

Reageer op artikel:
Maak je donkere lipstick lente proof
Sluiten