Vloeibare make-up? Zo gebruik je het

Er vindt een ware make-up revolutie plaats in make-up land. Producten die eerst alleen in vaste vorm te krijgen waren worden nu ineens massaal in vloeibare vorm verkocht. Wij vertellen je hoe je je mooi opmaakt met deze vloeibare beauty's.

Allereerst is het goed om te weten dat de vloeibare producten net zo goed of zelfs beter werken dan de vaste varianten. Vloeibare make-up is sterker gepigmenteerd, blijft langer zitten en kruipt niet in de lijntjes. Je moet alleen even weten hoe je het aanbrengt.

Lippenstift

De nieuwe vloeibare lippenstift heeft alles in zich wat je maar kan wensen. Je kunt het gebruiken als balm, gloss en lipstain, en dit allemaal in de meest uitgesproken kleuren. En super simpel in gebruik. Voor een super glossy, vol effect breng je de lippenstift gewoon aan zoals je een gloss aan zou brengen. Omdat hij zo lang blijft zitten hoef je maar om de paar uur een nieuw laagje aan te brengen. Voor een stained (transparant, nonchalant) effect breng je een beetje van de lipstick in het midden van je mond aan en druk je je lippen op elkaar. Let op: Zorg ervoor dat je je lipstick niet te ver op je liplijn aanbrengt, anders loop je het risico dat het eruit ziet als een uitgelopen lipliner. Not cute.

Wangen

Blush is één van de lastigste make-up producten om aan te brengen. Vloeibare blushers waren al helemaal een hel. Omdat ze zo snel opdroogden kreeg je al snel gevlekte wangen. Maar ondertussen is er heel wat verbeterd aan de nieuwe lichting vloeibare blushers. De structuur is meer jelly-achtig waardoor het beter verdeeld en je ruim de tijd hebt om de appeltjes van je wangen in de spiegel te vinden. Zorg er wel voor dat je huid goed gehydrateerd is want vloeibare make-up heeft de neiging extra te ‘pakken’ op droge plekjes.

Ogen

Vloeibare oogschaduws zijn het meest langhoudend en gepigmenteerd van alle oogschaduw varianten. De reden dat ze zo langhoudend zijn? In de oogschaduws is glycerine verwerkt wat ervoor zorgt dat de substantie gehydrateerd blijft en zodoende niet in lijntjes kan kruipen. Nog wat aanvullende tips voor het aanbrengen van vloeibare oogschaduw. Allereerst, skip primers. Vloeibare oogschaduws bevatten siliconen. Wanneer je deze dan over een primer aanbrengt die ook siliconen bevat, kunnen ze wat onregelmatig opdrogen. Verder heb je maar een heel klein drupje nodig, en vergeet niet dat je ze in een snel tempo moet aanbrengen. Je hebt ongeveer vijftien seconden voordat het water en de olie in het product verdampt is. Daarna krijg je ‘m met geen mogelijkheid meer van zijn plek.

Hebben we je overgehaald om over te stappen op vloeibare make-up producten? Onze tip: Ellis Faas. Fantastische vloeibare make-up.

Reageer op artikel:
Vloeibare make-up? Zo gebruik je het
Sluiten