Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 6 aug 2015

Maak jij wel eens een foutje? Dan ben je vast heerlijk creatief

In je leven kun je twee dingen kiezen, of je gaat voor de veilige weg, of je neemt af en toe een afslag. En die afslag is soms wel eens de verkeerde, maar dat is echt helemaal oke. Het is oké om af en toe een fout te maken, het toont alleen maar aan dat je creatief bent. En dat is een hele geruststelling toch?!

Als je af en toe een risico neemt, heb je de kans dat je misgrijpt. Dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Is dat nou echt erg? Nee, dat is het niet. Soms moet je gewoon de gok nemen om te kijken hoe iets uitpakt. En dat kan heel positief zijn, maar soms ook een weg met veel kuilen. Vallen en opstaan, daar leren we van.

Maar niet iedereen zal daar hetzelfde over denken. Sommige mensen kiezen altijd graag de veilige weg. En dat is natuurlijk helemaal oke. Maar het zijn vooral de creatievelingen die af en toe een risico durven te nemen. Benieuwd waarom? Dit zijn de 3 redenen:

Creatievelingen denken out of the box

En daardoor zullen ze ook niet altijd het voor de hand liggende pad kiezen in hun leven. Of de meest veilige keuze. De veilige route zou namelijk in the box zijn in plaats van erbuiten. En zeg nou zelf, die route is ook doodsaai toch? En tsja de foutjes die je maakt onderweg, dat gebeurt nou eenmaal.

Creatievelingen vinden altijd wel weer een oplossing

Een foutje maken maakt niet uit. Een verkeerde route kiezen in je leven is echt niet erg. Het gaat erom dat je de ‘fout’ weer rechtzet. Dat je een oplossing vindt. Creatievelingen durven af en toe af te wijken van de gebeende paden omdat wat ze tegenkomen onderweg ze nooit zal weerhouden van iets. Ze vinden namelijk altijd wel een manier om ermee om te gaan. Vallen en opstaan.

Creatievelingen nemen nou eenmaal risico’s

Anders zou je geen creatieveling zijn. Soms moet je iets durven om iets te bereiken. Creatievelingen zijn op hun best als ze op hoge pieken en diepe dalen kunnen leven. Hier krijgen ze energie en inspiratie van. Als hun leven een routinematig en veilig pad is, zullen ze stil vallen. Dan wordt hun creativiteit geremd. We weten allemaal dat als je een risico neemt de kans groot is dat je ook een fout maakt. Nou en. Lekker doen, en weer doorgaan.

Reageer op artikel:
Maak jij wel eens een foutje? Dan ben je vast heerlijk creatief
Sluiten