Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 mrt 2015

Maandag versus vrijdag. Dit is hoe we ons allemaal voelen

Op maandag kun je de hele wereld aan. Je hebt energie voor tien en bent ervan overtuigd dat dit de meest awesome week uit je leven gaat worden. Maar hoe verder je in de week komt, hoe minder je enthousiasme wordt. Om je uiteindelijk op vrijdag door de dag te worstelen, zodat je eindelijk aan je welverdiende weekend kunt beginnen. De maandag versus vrijdag:

Wanneer je wakker wordt

Maandag
Het is maandag, en tijd om deze dag te rocken! Er zijn ontelbare uitdagingen om te tackelen, en je bent op allemaal voorbereid.

Vrijdag
Damn, waarom is deze week nog steeds niet afgelopen? Je hebt al weekend nodig sinds woensdag. Het enige om naar uit te kijken is een weekend vol ‘niks’; geen verantwoordelijkheden, geen emails en geen verplichtingen.

Zelfmedicatie

Maandag
Je voelt je verfrist en helemaal goed. En je hebt zelfs geen behoefte aan koffie. Op een natuurlijke high de dag doorkomen is het slimste en gezondste wat je kunt doen.

Vrijdag
Niemand mag het in zijn hoofd halen tegen je te praten, tenzij het is om je te vertellen dat er een infuus met koffie voor je beschikbaar is. Je wil cafeïne, en snel een beetje. En als niemand je dat kan bieden kunnen ze maar beter zo ver mogelijk bij je uit de buurt blijven.

Hoe je eruit ziet

Maandag
Om deze week goed te beginnen, stap je onder de douche voor een volledige routine. Je haar zit flawless en om het helemaal compleet te maken komt ook nog je favoriete outfit net uit de droger.

Vrijdag
Je hebt je haar al niet meer gewassen sinds dinsdag en je geeft er niks om. Ze mogen blij zijn dat je nog komt opdagen voor je werk. Snapt niemand dan wat voor kater je hebt? Pff…

Hoe je reist

Maandag
Het is zo fijn dat het werk voor je metro abonnement betaalt, je kent niemand die die luxe heeft. Daarom ga je het er vandaag eens flink van nemen.

Vrijdag
Je voelt je zo katerig als een puber die voor het eerst op stap is geweest, en je kunt het echt niet aan om met het openbaar vervoer te gaan. Je kunt jezelf al nauwelijks je bed uitslepen, laat staan de bus in.

Ontbijt

Maandag
Het is een nieuwe week, en tijd voor een nieuwe poging om aan het dieet te beginnen waar je drie maanden geleden al aan wilde beginnen. Griekse yoghurt en vers fruit, Love it!

Vrijdag
Waar is het vet? En de McDonald’s? Je hebt iets nodig dat alle alcohol kan absorberen die je gisteren stom genoeg hebt gedronken. Wanneer leer je het nou eindelijk eens? Waarschijnlijk nooit.

Work flow

Maandag
Je houdt ervan om druk te zijn. Wie heeft er rust nodig wanneer je productief bezig kunt zijn? Laat iedereen maar de extra opdrachten waar je nooit voor gecompenseerd wordt naar jou brengen, want je doet het graag. Puur voor je eigen plezier.

Vrijdag
LAAT ME MET RUST! Welk gedeelte van ‘dit staat niet in mijn werkomschrijving’ snapt je baas niet? Laat het hem die jongen in de hoek maar vragen want het is waarschijnlijk, letterlijk, zijn taak .

Interactie met collega’s

Maandag
Je collega wil met je praten over al haar problemen. Kom maar op, daar zijn jullie tenslotte kantoor besties voor. Jullie brengen de hele dag met elkaar door, dan hoort dat er vanzelfsprekend bij.

Vrijdag
Ze mag het niet in haar hoofd halen om tegen je te praten, tenzij jij tegen haar praat. Het zal best fijn zijn om de hele dag te kunnen roddelen, maar jij hebt, in tegenstelling tot anderen blijkbaar, nog werk te doen.

Je sportschool activiteiten

Maandag
Dit is dé week. Je hebt niet voor niets een sportschool abonnement toch? Je voelt dat het je deze week gaat lukken om elke dag naar de sportschool te gaan. Hallo sixpack.

Vrijdag
Je gaat het duidelijk niet trekken om vandaag naar de sportschool te gaan. En morgen trouwens ook niet. Of overmorgen. Je voelt je een totale mislukkeling.

Je relatie

Maandag
Je hebt geen tijd voor onzinnig geklets. Je hebt werk te doen. En je vriend wil toch ook dat jullie gelijkwaardige inkomens hebben?

Vrijdag
Je wil aandacht en wel nu. En vriendlief mag het niet in zijn hoofd halen te klagen wanneer je tegen hem aankruipt.

Je levensdoelen

Maandag
Je kunt alles bereiken wat je wil. Het is een nieuwe week en niemand houdt je tegen om de doelen te bereiken die je jezelf gesteld heb.

Vrijdag
Het enige wat je wil doen is slapen.

Je banksaldo

Maandag
Niemand houdt ervan om op maandag naar zijn banksaldo te kijken. Na een weekend waarin het geld er doorheen vloog is dat waarschijnlijk het enige nadeel van de maandag.

Vrijdag
Maar op vrijdag…gaan alle remmen los.

Reageer op artikel:
Maandag versus vrijdag. Dit is hoe we ons allemaal voelen
Sluiten