Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 12 jun 2018

De stand van de maan tijdens jouw geboorte zegt veel meer over je persoonlijkheid dan je denkt

Je weet natuurlijk wel onder welke dierenriem je bent geboren en dus wat jouw sterrenbeeld is. Dat is bepaald door de zonnestand tijdens je geboorte. Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook veel leren over jezelf door de maanstand tijdens je geboorte te achterhalen.

De maanstand tijdens je geboorte zegt meer over je persoonlijkheid dan je zou denken. Al helemaal bij vrouwen, omdat de maan invloed heeft op de manier waarop jij met je emoties omgaat.

De invloed van de maan en de maanstand

De maan wordt gekoppeld aan je ziel, intuïtie en stemmingswisselingen. Deze zijn vooral bij vrouwen sterk aanwezig. Dat uit zich bijvoorbeeld in het moederinstinct, in (over)gevoeligheid en in emotioneel zijn. De mate waarin jij hier iets van merkt heeft alles te maken met de maanstand tijdens jouw geboorte.

Je intuïtie, je eerste reactie op iets, heeft te maken met de stand van de maan (je maangedrag). Deze kan zich in vier verschillende posities bevinden. In een vuurteken, in een aardeteken, in een luchtteken of in een waterteken. Snap je het tot nu toe nog?

Vuurteken

Onder het vuurteken vallen de sterrenbeelden Ram, Leeuw en Boogschutter. Je reactie op iets (je intuïtie) is in dit geval snel. Dat kan positief of negatief zijn, dus heel enthousiast of vrij agressief.

Je voelt je veel meer op je gemak als je je energie ergens in kwijt kunt.

Aardeteken

Onder het aardeteken vallen de sterrenbeelden Stier, Maagd en Steenbok. Jij denkt eerst goed na voordat je iets doet en vertrouwt niet blind op je intuïtie. Je wilt graag op je gevoel afgaan, maar denkt ook rationeel na over wat wel of niet verstandig is.

Je bent creatief en je vindt het leuk om gedurende een lange periode met hetzelfde bezig te zijn. De ideale werknemer dus.

Luchtteken

Onder het luchtteken vallen de sterrenbeelden Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Je kunt vrij teruggetrokken en soms zelfs verlegen overkomen op anderen. Ook in je keuzes. Het duurt lang voordat je weet wat je echt wil. Dat komt omdat je lang nadenkt of iets wel verstandig is.

Je zoekt overal een reden achter en bent altijd op zoek naar een logische verklaring. Daarom praat jij veel, ook met anderen, en dat maakt jou nog intelligenter dan je al bent.

Waterteken

Onder het waterteken vallen de sterrenbeelden Kreeft, Schorpioen en Vissen. Jij bent één met de maan en hebt minder eigenschappen van de zon (het ego en het hart). Je bent een heel gevoelig persoon, soms zelfs iets té. Daardoor kun je emotioneel heftig reageren en voel je heel erg mee met anderen.

Ondanks dat ben je emotioneel in balans en heb je een heel sterke persoonlijkheid.

Reageer op artikel:
De stand van de maan tijdens jouw geboorte zegt veel meer over je persoonlijkheid dan je denkt
Sluiten