Doei kokosnoot, hallo macadamianoot

Na de kokosnoot (die helemaal hot was in 2014), is er een nieuwe noot in town: de macadamianoot. Naast dat hij heerlijk smaakt en goed voor je gezondheid is, heeft de macadamia serieuze beauty voordelen:

De macadamianoot bevat gezonde vetten

Hoewel de macadamianoot de meest calorierijke noot is, bevat hij ook de grootste hoeveelheid onverzadigde vetten, zoals oliezuur en palmitinezuur. Deze zijn goed voor je hart en verlagen je cholesterollevel. Ons lichaam heeft deze vetten hard nodig en hebben ook een positief effect op je bloeddruk. Een onderzoek uit 2006 heeft uitgewezen dat 82.6% van de vetten in een macadamianoot goede, onverzadigde vetten zijn. Even ter vergelijking: in olijfolie zit ongeveer 70 tot 80% goede vetten, afhankelijk van welk type je gebruikt.

De macadamianoot is goed voor je huid

De macadamianoot zit boordevol vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en antioxidanten (zoals calcium, ijzer, magnesium, zink, selenium, vitamine A en E. Al deze bestanddelen zorgen ervoor dat je huid van binnenuit gaat stralen. De vetzuren in de noot beschermen en ondersteunen de gezondheid van je cellen. Er bestaat tevens bewijs dat de oliën in de noot ervoor zorgen dat je huid zichzelf beschermt, met name tegen de stralen van de zon. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de macadamianoot een hydraterende werking wanneer het op je huid wordt aangebracht. Daarom zijn er veel producten in de winkels te vinden die olie van de macadamia bevatten.

De macadamianoot geeft je energie

De macadamianoot bevat erg veel vezels, wat je gedurende de dag energiek houdt. Als je er elf eet, krijg je ongeveer 7% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels binnen. En omdat ze vol goede vetten zitten, stilt slechts een handjevol al je hongergevoel.

Reageer op artikel:
Doei kokosnoot, hallo macadamianoot
Sluiten