Renée
Renée Reizen 11 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Ibiza want Madeira neemt het stokje over als fijnste bestemming binnen Europa

Boekte je normaal gesproken trouw in de zomer een retourtje Ibiza of Mallorca? Dan hebben we een nieuwe suggestie voor je, want Madeira is tijdens de prestigieuze World Travel Awards uitgeroepen tot het fijnste eiland van Europa. Hoog tijd voor een tripje naar het prachtige stukje Europa, dus.

Vraag je vriendinnen alvast of ze zin hebben in een reisje naar het Portugese eiland, want het belooft een leuke vakantie te worden. Niet voor niets is Madeira boven Kreta, Sardinië en Malta geëindigd.

Madeira is de beste Europese eiland van 2019

Verwacht in ieder geval dat menig vriendinnengroep nu besluit om een bezoek te brengen aan Madeira, want als je een award wint voor beste Europese bestemming weet je zeker dat het écht een aanrader is. Het eiland staat niet alleen bekend om hun sterspeler Cristiano Ronaldo, maar vooral ook om de prachtige natuur en hun fijne subtropische klimaat.

Juist door het klimaat is Madeira het hele jaar door een super bestemming om te bezoeken, omdat het nooit onwijs koud wordt. Daarnaast heb je in de zomer heerlijk weer door de warme zonnestralen, maar is het nooit té heet zoals in bijvoorbeeld Griekenland.

Wat kun je doen op het eiland?

Madeira is voornamelijk een aanrader als je feestbestemmingen als Ibiza hebt uitgespeeld. Het is er nog relatief rustig en niet té toeristisch. Je kunt er hartstikke goed wandelen en tegelijkertijd ook ontspannen. Buureiland Porto Santo heeft bijvoorbeeld prachtige stranden waar je een dagje naartoe kunt gaan.

Dit eiland is echt niet alleen voor ‘oude’ mensen. Helemaal als je met je beste vriendinnen bent, heb je er de tijd van je leven. Kijk bijvoorbeeld eens hoe mooi Porto Moniz is:

Naar de ideale verblijfplaats hoef je trouwens ook niet meer te zoeken, want die hebben we hier al voor je gevonden.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Vergeet Ibiza want Madeira neemt het stokje over als fijnste bestemming binnen Europa
Sluiten