Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 18 september 2017

Wauw! Dit magische dier kun je in het wild spotten

We love bijzondere dieren: unicorns, alpaca's of zonkey's. Ze zijn te schattig voor woorden. En nu is er nog een dier waar je enorm graag mee wilt knuffelen: witte giraffen. En ze bestaan écht.

In het noordoosten van Kenia zijn magische dieren gespot: witte giraffen. En dat is heel zeldzaam, want het zou de derde keer ooit zijn dat de magische witte giraffen zijn gespot en op beeld zijn vastgelegd. Volgende stop? Kenia graag.

Waarom zijn de giraffen wit?

Deze speciale dieren zijn geen albino’s, maar deze zeldzame giraffen lijden aan wel aan leucisme. Dat is een genetische aandoening die ervoor zorgt dat het pigment verloren gaat. Maar eigenlijk zijn deze witte giraffen gewoon magisch mooi.

Het gebied waar de beestjes zijn gespot is een beschermd gebied van de ernstig bedreigde soort van de Hirola-antilope. De giraffen zelf lijken rustig en leken niet gestoord door de aanwezigheid van de bezoekers. Volgens de natuurbeschermers is het een mama met haar kalf. Cute.

Op naar Afrika

Het blijkt dat de witte giraffen steeds minder zeldzaam worden. Je kunt de prachtdieren ook al spotten in andere delen van Kenia en in Tanzania. Om je niet langer in spanning te houden hebben we hier bewegende beelden van de witte giraffen:

LEES OOK: De quokka is het schattigste en vrolijkste diertje op de planeet en ontzettend knuffelbaar

Reageer op artikel:
Wauw! Dit magische dier kun je in het wild spotten
Sluiten